Sorin Grindeanu este noua propunere de prim-ministru

• publicat la: 28 decembrie 2016
Sorin Grindeanu este noua propunere de prim-ministru

Sorin Grindeanu, actualmente președinte al Consiliului Județean Timiș și fost ministru al Comunicațiilor în Guvernul Ponta, este cea de-a doua propunere de premier a PSD. Anunțul a fost făcut miercuri seara de Liviu Dragnea, secondat de liderii PSD, după ședința Comitetului Executiv Național al partidului.

„Varianta cu Sevil Shhaidehh am avut-o în minte până azi noapte. A primit multe amenințări cu moartea. Și mi-a spus că nu mai poate merge înainte. În aceste condiții nu mai putem menține propunerea inițială”, a declarat Dragnea.

„A doua propunerea a colegilor a fost să fiu eu. N-am vrut să forțez legea”, a completat Dragnea. „Am găsit o soluție cu un coleg care nu merge la Palatul Victoria ca să-și facă acolo un pol de putere”, a mai spus liderul PSD, care l-a anunțat ca propunere de premier de Sorin Grindeanu.

Sorin Grindeanu s-a născut la 5 decembrie 1973, la Caransebeș. A absolvit Facultatea de Matematică — Secția Informatică, din cadrul Universității de Vest Timișoara.

După absolvire, a urmat cursuri de specializare: studii aprofundate, specializarea Baze de Date la Universitatea de Vest Timișoara, Facultatea de Matematică — Secția Informatică (1997-1998); bursă Tempus pe o perioadă de trei luni la Universitatea din Bologna (Italia), în domeniul Statistică socială (1999); specializări în domeniul Educația adulților la Institut fur Erwchsenenbildung din Frankfurt (Germania), Universidade de Aveiro (Portugalia), Metropolitan Leeds University (Marea Britanie, 2001), potrivit site-ului www.soringrindeanu.ro.

A fost ministru pentru Societatea Informațională în perioada 17 decembrie 2014 — 17 noiembrie 2015. Grindeanu a activat în Comisia pentru controlul activităţii SRI. În 2013, a urmat un Program postuniversitar de formare şi dezvoltare profesională în domeniul Ştiinţe Militare, Informaţii şi Ordine Publică – Academia Naţională de Informaţii.

În urma alegerilor locale din 5 iunie, Sorin Grindeanu a devenit președinte al Consiliului Județean Timiș din partea PSD.

Este membru PDSR din noiembrie 1996.

 

sursa cotidianul.ro

Lasati un comentariu