Un primar UDMR din judeţul Satu Mare îşi bate joc de un sat de moţi. Satul cu drumuri de pământ încadrat în zona A de impozitare

• publicat la: 8 decembrie 2016
Un primar UDMR din judeţul Satu Mare îşi bate joc de un sat de moţi. Satul cu drumuri de pământ încadrat în zona A de impozitare

Citiţi şi vă minunaţi de metodele prin care un primar UDMR umileşte  un sat de moţi din administraţia pe care o conduce. Una dintre ele poate fi brevetată ca fiind …,,cea mai  amară,,. Este unică în ţară.

Actualul primar Kovacs  Eugen  a preluat din anul 2008 conducerea municipiului multietnic Carei. Durata mandatelor sale va fi trecută cu negru în analele istoriei locale  ca perioada în care românilor din Carei li s-a refuzat  dreptul de reprezentare la nivel de conducere a oraşului. Nu este singura anomalie de care avem parte de la instaurarea administraţiei Kovacs.

Am mai scris şi vom scrie până când  va fi reinstaurat  în Carei   respectul pentru toate etniile ce formează acest oraş multietnic, până când nu vor mai fi în Carei cetăţeni de rang 1 şi 2.  Folosindu-se de  funcţia deţinută, susţinut de majoritatea de consilieri subordonaţi lui pe linie politică, primarul a ales un viceprimar de la UDMR pentru  că… nu îi poate refuza dorinţa.

http://www.buletindecarei.ro/2016/07/primarul-kovacs-de-la-uat-carei-sa-fie-clar-pana-lajos-vrea-sa-fie-vice-eu-nu-o-sa-spun-ca-nu-lucrez-cu-el.html

http://www.buletindecarei.ro/2016/11/demolarea-scolii-din-ianculesti-satul-de-moti-ce-apartine-de-uat-municipiul-carei.html

Împreună cu acesta refuză dreptul la o viaţă decentă moţilor din singurul sat aflat în administrarea UAT Municipiul Carei.

De la instalarea sa din 2008, administraţia Kovacs nu a pietruit sau asfaltat vreun drum din satul Ianculeşti şi nu a făcut vreun trotuar. Trotuarele existente au fost făcute de către săteni, de cei care au avut posibilitate.

http://www.buletindecarei.ro/2016/07/soarta-unui-sat-romanesc-sub-administratia-udmr-carei.html

A lăsat  clădirea şcolii în paragină iar acum vrea să o demoleze , nu a construit Capela Mortuară  cu proiect tehnic gratuit doar pentru că iniţiativa a aparţinut  adversarului său politic, a refuzat sătenilor dreptul la transport în comun, a îngrădit cu sârmă ghimpată lacul din sat şi l-a tranformat în cuib de relaxare pentru administraţia  sa, a neglijat total şi intenţionat Căminul Cultural  şi a împiedicat la Zilele   satului premierea foştilor refugiaţi din urma Dictatului de la Viena, bătrâni de 87 de ani.

http://www.buletindecarei.ro/2016/08/zilele-iancului-editia-a-xvii-a-embargo-impus-refugiatilor.html

http://www.buletindecarei.ro/2016/11/ajunge-cu-bataia-de-joc-reabilitati-caminul-cultural-ianculesti-ce-apartine-de-uat-municipiul-carei.html

Aversiunea sa pentru tot ce este românesc  se manifestă şi la Carei unde   refuză alocarea de fonduri pentru reabilitare monumente româneşti, unde refuză menţionarea pe harta oraşului a  unor biserici româneşti , alte obiective  româneşti şi promovează  o exprimare stâlcită a limbii române pe site ul oficial al Primăriei Carei.

Moţilor din satul Ianculeşti le-a refuzat alegeri libere pentru alegerea de delegat sătesc  şi a impus un preşedinte de  partid obedient lui prin schimbare de domiciliu în buletin.

http://www.buletindecarei.ro/2016/08/am-fost-refugiat-am-trait-in-comunism-da-acum-trebuie-sa-merem-la-bucuresti-ca-sa-avem-din-sat-delegat.html

De departe însă cea mai aberantă modalitate de batjocorirte a moţilor din satul Ianculeşti ce aparţine de UAT Municipiul Carei  este menţinerea încadrării satului fără apă curentă, fără drumuri asfaltate şi nici pietruite toate, fără Cămin Cultural şi şcoală şi fără  transport în comun  în PRIMA  ZONĂ  DE IMPOZITARE.

Moţii din Ianculeşti plătesc cel mai mare impozit pe terenul agricol. Vecinii lor de tarla din alte sate nu ajung la sumele plătite de ianculeşteni ca impozit pentru hectarul de teren.

În aceste condiţii de trai asigurate  unei comunităţi româneşti de un primar care este şi preşedinte al UDMR Carei , oficiali maghiari vin să ceară drepturi sporite pentru minoritatea maghiară. Oare maghiarii de rând  sunt de acord cu aceste favoruri solicitate în condiţiile în care românii din localităţile conduse de UDMR sunt discriminaţi şi trataţi ca cetăţeni de rang 2?

Sunt maghiarii  de rând de acord ca românii să nu aibă dreptul la învăţământ profesional în limba română? Sau dreptul de a avea un Cămin Cultural funcţional în Ianculeşti? Greu de crezut aşa ceva mai ales că există numeroase familii mixte.  Poate noua conducere UDMR  de la nivel judeţean va încerca să ne arate că acţiunile primarului UDMR din Carei  sunt  excepţii  şi  vom asista la o  reconciliere  în urma căreia români, maghiari şi alte naţionalităţi vor beneficia de acelaşi tratament şi de acelaşi respect în ţara în care trăim împreună.

Buletin de Carei

Atacurile și denigrările la adresa Buletin de Carei şi a colaboratorilor săi sau la adresa membrilor de familie a administratorului Buletin de Carei nu reuşesc să ne intimideze!
Continuăm. Ce nu te omoară te întăreşte!

Ne propunem să semnalăm şi să publicam în continuare toate situaţiile cu care se confruntă careienii, uneori de coşmar de-a dreptul. Incurajările careienilor plătitori de taxe şi impozite, pentru care le mulţumim, ne dau puterea de a merge mai departe!

comentarii

de delia la 8 decembrie 2016 - 15:36

udmr primeste de la statul roman saci de bani ca ong si fianantari de afara si saracii maghiari tot saraci sunt si la fel de amarati ca si romanii,atunci unde se duc oare banii?

de .carei. la 8 decembrie 2016 - 17:57

Niste turistii unguri din Magyarorszag spun ca Careiul nostru este un oras extrem de murdar.Si ca nu vine sa creada ca primasul nostru este un magyar ember de la UDMR.

de marco la 9 decembrie 2016 - 08:43

de cand a venit asta la primarie am ajuns sa ne cumparam cizme de guma ca sa iesim din case daca nu stam la centrul orasului!
a facut cas apentru el si a schimbat geamurile si acoperisul si pentru noi spune ca sa tacem.
mafia din carei mai tare ca aia din bucuresti!

de mihai la 9 decembrie 2016 - 10:45

Acest primar face dierenta si in sport la uni le face sala pe bani primariei iar alti sasi gaseasca sali si sa plateasca chiri .Da bani numai la cine vrea si de unde poate sa fure si ei ,vezi la fotbal si la culte cati bani sau dat

de Buletin de Carei la 9 decembrie 2016 - 20:44

Daca doriti alte subiecte trebuie sa accesati sectiunea Social sau Cultura sau Istorie sau Economic. Incercati Calendarul Cultural al lunii decembrie sau oferta de locuri de munca sau invitatia la Luminătorii Satelor. Mouse-ul e doar în mâna dvs şi nu trebuie decât să îl folosiţi. Şi noi am fi bucuroşi ca să nu mai fie nevoie să scriem despre lucruri care se pot rezolva din bun-simţ de administraţia locală. Nu suntem noi de vină că administraţia careiană nu vrea ca Monumentul Ostaşului Român să fie ascuns după perdeaua de tuia de 9 m înălţime sau că un sat întreg este lăsat fără Cămin Cultural, drumuri, transport în comun, apă curentă sau Capelă Mortuară.

de florin la 10 decembrie 2016 - 09:06

pentru astfel de articole documentate cu acte si imagini drranjeaza buletindecarei asa ca nu va mai mirati ca sunteti mereu criticati de finul primarului si de scriitorii lui platiti din primarie

de Ion la 10 decembrie 2016 - 17:26

O data tot o sa se trezeasca romanii la realitate si o sa isi ia orasul inapoi. Acum ii condus de unguri, mai mare rusine nu trebuie. Si au ajuns romanii sa fie comentati de unu ca . Mai mare rusine nu trebuie. Jignire curata la adresa romanilor. O sa inceapa si romanii sa isi piarda rabdarea si l sa se rascoale. Sincer abia astept ziua. Nu ii departe. Si apoi conform istoriei, ungurii o iau la fuga. La cum sta acum situatia nu vad alta solutie

de mihai la 11 decembrie 2016 - 09:42

Trebuie facut cat mai repede sa mai ramana ceva din oras ca nemernici astia fura tot

Lasati un comentariu