Cele mai ample proteste din 1990 încoace. Zeci de mii de români împotriva ordonanţelor de graţiere

• publicat la: 30 ianuarie 2017
Cele mai ample proteste din 1990 încoace. Zeci de mii de români împotriva ordonanţelor de graţiere

Peste 50.000 de oameni s-au adunat în fața sediului Guvernului din Capitală pentru a protesta față de ordonanțele de urgență pentru grațiere și modificarea codurilor penale. Potrivit estimărilor presei, numărul protestatarilor din toată țara a depășit 80.000. Sunt cele mai ample manifestații de stradă din 1989 încoace, atunci când dictatura comunistă a lui Nicolae Ceaușescu s-a încheiat. În noiembrie 2015, după o manifestație de circa 30.000 de persoane, generată de tragedia de la clubul Colectiv, Cabinetul Ponta a căzut, actualul șef al PSD, Liviu Dragnea, fiind cel care a anunțat demisia executivului. Potrivit Digi 24, la Timișoara, Cluj și Sibiu numărul protestatarilor a ajuns sau chiar depășit 10.000. Protestul s-a încheiat în jurul orei 21:30.

Oamenii  au scandat  „Ţara cere/Fără graţiere!”, „DNA să vină să vă ia!”, „PSD, ciuma roşie”, „Jos Iordache!” şi poartă pancarte pe care scrie: „Acasă e cald şi bine/Dar eu strig şi pentru tine”.

La Cluj, numărul manifestanților  a depăşit  10.000 potrivit televiziunilor de știri. Protestatarii s-au adunat în Piața Unirii, după care au mărșăluit prin oraș.

Pe pancartele celor ce protestau se putea citi: „Amnistie pentru voi doar în viața de apoi”, „În democrație, hoții stau la pușcărie”, „Respect pentru statul de drept”, „Fără grațiere, fără amnistie, Clujul n-are amnezie”. Protestatarii au scandat „Demisia”, „DNA să vină să vă ia”, „Dragnea, nu uita, țara asta nu-i a ta”.

La Craiova, potrivit Mediafax, aproximativ 200 de oameni au protestat cu pancarte pe care scria „Literatura română, mai săracă fără cărţile lui Dragnea”, sau „În democraţie, hoţii stau la puşcărie”.

La Satu Mare, circa 100 de persoane au protestat, duminică seară, în pasajul pietonal Corneliu Coposu. Ei au purtat pancarte și au strigat mesaje precum „Nu amnistiei!”, „Nu grațierii!”, „Nu mai vrem pe noi căpușe/Duceți hoții în cătușe”, „Protestez pentru că îmi pasă”, „Jos labele de pe Justiție”, „Rușine PSD”.

În Maramureș, circa 400 de locuitori din Baia Mare s-au adunat la protest în fața Prefecturii. Protestatarii au mărșăluit pe mai multe bulevarde din centru, cu mesajele: „Fără amnistie, fără grațiere” , „Libertate pentru justiție” și „Hoții la închisoare”.

În Timișoara, peste 7.000 de oameni au strigat „Grindene, cu trupa ta faci de râs Timişoara”. Ei s-au adunat în Piaţa Victoriei, apoi au mers spre Tribunalul Timiş, apoi în faţa sediului DNA, de unde au mers spre Prefectură, apoi s-au întors la Piaţa Victoriei.  Oamenii au avut pancarte pe care au scris mesaje ca „Spunem nu graţierii”, „Corupţia ucide, dar şi sărăcia ucide”, „CNA, fă-ţi datoria” şi au strigat lozinci precum „Fără ordonanţe!”, „Timişoara cere fără graţiere!”, „Dragnea, nu uita, aşteptăm şi cartea ta!” şi „Ole, ole, du-te Ciorbea, lasă-ne!”

sursa romaniacurata.ro.

 

comentarii

de feri la 31 ianuarie 2017 - 00:57

la Careii nu iese nimeni la strada sa spunem ca nu vrem nici noi sa iese violatorii si cei care au furat cand au fost in politica!

Lasati un comentariu