Dubios. Şef la Poliţia Locală Carei fără concurs

• publicat la: 26 ianuarie 2017
Dubios. Şef la Poliţia Locală Carei  fără concurs

UAT Municipiul Carei menţine din anul 2006  în funcţia de şef  Poliţie Locală o persoană care nu a dat concurs pe post.  Aceasta face parte însă din comisii de examinare candidaţi înscrişi la concurs. În anul 2016 nu a fost prezentat   Raport de Activitate. Angajaţii de la Poliţia Locală primesc un spor  de antenă de doar 10% faţă de angajaţi ai Primăriei la care sporul de antenă acordat este de 15%.

Potrivit Organigramei, Poliţia Locală este  un serviciu subordonat direct primarului Kovacs şi Consiliului Local. În organigramă  sunt  prevăzute două posturi de conducere, 20 de execuţie şi 22 de funcţii publice. Vacante sunt 1 post de conducere, 1 de execuţie şi 3 funcţii publice. Raport de activitate a fost prezentat doar în anii 2014 şi 2015.

În anul 2006 a fost organizat un concurs pentru ocuparea postului de şef Poliţie Comunitară cum se numea atunci, concurs anulat imediat după ce candidatul Mircea Bumb a obţinut cea mai mare notă. Motivul? … tocmai  ,,se descoperise,,   că nu a fost solicitat avizul de la  ANFP  condus de un reprezentant al UDMR.

Deşi nu deţinea la acea dată diplomă de studii superioare,  interimatul a fost atribuit lui Ecsedi Ioan care după reorganizarea şi transformarea Politiei Comunitare în Politie Locală, în urma HCL 26 din 2011 a devenit poliţist local şef cu acte în regulă,  între timp terminându-şi şi studiile superioare.

La data de 26 ianuarie 2017, pentru postul de şef Poliţie Locală încă nu a fost organizat concurs. De peste 10 ani de zile o persoană ocupă această funcţie fără a îndeplini cerinţele legilor în vigoare. Pentru postul de adjunct la Poliţia locală a fost organizat în anul 2016 concurs dar  la 3 luni de la câştigarea concursului, ocupantul a plecat la muncă în străinătate. Deci şi postul de adjunct este descoperit.

La UAT Municipiul Carei situaţia de la poliţia locală nu este una izolată, existând şi alţi ocupanţi de funcţii de conducere fără concurs.

Recent a fost organizat concurs pentru ocuparea funcţiei publice de execuţie  poliţist local grad III, grad profesional superior  pentru Departamentul disciplina în construcţii, protecţia mediului şi activitate comercială.  Pe site-ul IAT Municipiul Carei încă nu a fost afişat rezultatul concursului ce a avut loc vineri, 20 ianuarie 2017.

Din comisia de examinare au  făcut parte Găzdac Florin de  la Prefectură din partea ANFP, şeful Poliţiei locale Ioan Ecsedi şi Lung iar din partea serviciului resurse umane din Primărie doamna  Monica Cădar.

Cu alte cuvinte , un numit pe funcţia de şef Poliţie Locală  pe criterii numai de primar ştiute  examinează candidaţii pentru posturile de poliţist local.

Nici nu e de mirare  atunci că cei care profanează bustul lui Avram Iancu nu sunt identificaţi deşi există cameră de supraveghere video în zonă şi nici cei care intră în curtea consilierului Ciută şi fură  lucrurile aflate în maşina proprietate, ştiută fiind aversiunea primarului faţă de singurul consilier  care demască  neregulile din administraţia careiană. Harababura din Primăria Carei este atent controlată de un grup de interes  care  nu precupeţeşte niciun efort pentru a împiedica apariţia în spaţiul public  a oricăror dezvăluiri.

Buletin de Carei

n.r.

Despre astfel de anomalii şi dezvăluiri puteţi citi numai în Buletin de Carei fapt pentru care se  duce o campanie de presă împotriva celor care  sunt aproape de noi. Presa aservită primarului nu menţionează nici un cuvânt despre  folosirea ilegală a apei termale în scopuri comerciale aducătoare de profit, despre concesionarea ştrandului pentru suma de 1000 euro anual, despre folosirea Centrului Social reabilitat din fonduri europene  şi pentru alte activităţi decât cele pentru care au fost acordate fondurile, despre  lipsa claselor de învăţământ profesional în limba română pentru meseriile de ospătar, vânzător , tapiţer, plăpumar, despre interzicerea amplasării bustului lui Mihai Eminescu în Carei şi despre interzicerea amplasării de busturi româneşti în parcurile oraşului, despre angajările pe criterii politice din primăria ce  poate fi denumită fără a greşi ca SC Familia SRL sau despre contractele de colaborare ale unor consilieri aleşi locali cu Primăria Carei. Pentru reparaţii la sediul UDMR au fost alocaţi din banii careienilor peste 220.000 lei, tot din banii careienilor primăria a cumpărat pentru asociaţia Equus 2 cai lipiţani  cu 18.000 lei bucata şi au fost tipărite hărţi din care lipseşte Monumentul Ostaşului Român ca obiectiv la fel ca şi frumoase biserici româneşti. Nu se poate ierta Buletin de Carei faptul că Primăria a fost obligată să cureţe  mormintele eroilor din cel de-al doilea război mondial şi nici  faptul că am făcut public proiectul primarului prin care dorea comasarea şcolilor din oraş care ar fi dus şi la desfiinţarea celei mai reprezentative şcoli româneşti, fostul liceu  ,,Vasile Lucaciu,,.

Ceea ce nu ne omoară ne întăreşte aşa că pot fi  liniştiţi careienii, vom continua seria dezvăluirilor  modului în care  gestionează bani şi posturi  UAT Municipiul Carei.

http://www.buletindecarei.ro/2016/10/statul-roman-pagubit-grosolan-la-carei-dupa-12-ani-se-incearca-intrarea-in-legalitate.html

 

 

comentarii

de florin la 26 ianuarie 2017 - 10:54

se pregateste danut. ionica va da cu sapa la marna si danut va continua idila cu ieno. cuib de famiglioti

de X la 26 ianuarie 2017 - 13:10

Totusi…. in Sau mare nu avem D N A ?

de printreranduri la 26 ianuarie 2017 - 15:27

avem de ne a murile si cumetriile care sorb banii statului pentru ei!
https://www.youtube.com/watch?v=XPXimA-8qZ0

de hoate imputite la 26 ianuarie 2017 - 15:35

pentru corecta informare trebuie precizat faptul ca janika ecsedi are activitate ZERO si se bucura de un salariu ENORM de mare asa este cand esti sustinut politic de beko si jeno MINDENT A PARTUNKERT IGAZ JANIKA

de Poet la 30 ianuarie 2017 - 13:17

Fara concurs dar cu multi urs,ce conteaza cum este,numai pixul sa scrie,sa nu fie probleme,fotoliul sa nu fie murdare,sa fie pace si bucurie.

Lasati un comentariu