Frauda descoperită de OLAF la Budapesta

• publicat la: 17 ianuarie 2017
Frauda descoperită de OLAF la Budapesta

Nu numai România  are parte de scandaluri de corupţie. Vecina noastră de la vest, Ungaria a fost prinsă cu ocaua mică în legătură cu proiectul de construire a magistralei 4 de metrou din Budapesta, fapt pentru care Comisia Europeană ar putea impune Ungariei o amendă de 76,6 miliarde de forinți (249 milioane euro), a anunțat luni un responsabil guvernamental ungar citat de MTI citată de AGERPRES.

Gaura identificată de către Oficiul european de luptă antifraudă (OLAF) este de 167 miliarde de forinți (543 milioane euro).

Proiectul liniei 4 de metrou constituie cel mai mare caz de corupție din cei 13 ani de istorie a Ungariei ca membră a Uniunii Europene, a afirmat într-o conferință de presă Nandor Csepreghy, secretar de stat parlamentar la cabinetul premierului.

O sumă de aproape 167 miliarde de forinți din cadrul acestui proiect au fost fie „furați, fie fraudați”, bani care trebuie recuperați de autoritățile europene și ungare, a precizat oficialul ungar. Din acești bani, 76,6 milioane de forinți au venit de la UE sub formă de fonduri pentru dezvoltare, iar Bruxelles-ul i-ar putea cere înapoi. Integral pe AGERPRES

Lasati un comentariu