Furturi, braconaj cinegetic, distrugeri …

• publicat la: 25 ianuarie 2017
Furturi, braconaj cinegetic, distrugeri …

În data de 24.01.2017,  în jurul orei 10.00, Poliția Orașului Tășnad a fost sesizată de către administratorul unei societăți comerciale specializată în exploatarea lemnului,  cu privire la un furt de lemne  din parchetul de exploatare pe care îl deține  în pădurea localității Rațiu.

La faţa locului s-a deplasat o echipă formată dintr-un  polițist de investigaţii criminale şi  un criminalist,  ambii din cadrul  Poliţiei Oraşului Tăşnad, care au  constatat  faptul că în perioada  20 – 23.01.2017,  autori necunoscuţi au sustras doi  bușteni specia gorun, care se aflau depozitați în zona indicată de administrator. Valoarea prejudiciului cauzat este de aproximativ 1.800 lei, reprezentând cantitatea de 3 metri cubi lemn specia gorun.

În  baza probatoriului administrat, polițiștii au reușit identificarea unui bărbat de 30 ani din localitatea Orbău, care în data de 21.01.2017, s-ar fi  deplasat cu tractorul personal, cu care tracta o mașină de împrăștiat îngrășaminte și a sustras cei  doi bușteni, după ce în prealabil i-a  tăiat cu motoferăstrăul. Prejudiciul nu a fost încă recuperat.

În cauza s-a întocmit  dosar penal privind infracțiunea de furt.

În data de 23.01.2017,  în jurul orei  17:00, polițiștii Secției Rurale Gherța Mică au fost sesizați prin SNUAU 112  cu privire la faptul că mai multe persoane sustrag arbori din pădurea aferentă localității Călinești Oaș.

La fața locului s-a deplasat o echipă mixtă formată din polițiști și jandarmi, care au identificat trei tineri de 14,16 și 17 ani din Coca,  care transportau 8 arbori de esența fag, sustrași din pădurea localității Călinești Oaș. Prejudiciul cauzat a fost estimat ca fiind aproximativ  250 lei. Materialul lemnos de aproximativ 1,5 metri ster, a fost predat lucrătorilor silvici.

În cauza s-a întocmit  dosar penal privind infracțiunea de furt .

Braconaj cinegetic

 

În data de 24.01.2017,  în jurul orei 10.30, Poliția Orașului Tășnad a fost sesizată de către un reprezentant al Asociaţiei de Vânătoare Valea Bercului Tăşnad, cu privire la o faptă de  braconaj.

În fapt, în data de 19.01.2017,  în timpul unei vânători colective organizate la specia mistreţ, pe fondul de vânătoare 44 Cehal – Pădurea Heresteţ, au fost împușcați patru mistreţi,  iar unul  care a fost rănit, urma să fie recuperat în ziua următoare. La data de 20.01.2017, reprezentanţii Asociaţiei de Vânătoare Valea Bercului Tăşnad, deplasându-se  în teren cu un câine de căutare pentru depistarea mistreţului rănit,  au constatat  faptul că acesta a fost eviscerat şi sustras de persoane necunoscute.  Prejudiciul cauzat, reprezentând trofeul şi carnea mistreţului  a fost estimat la suma de aproximativ 3.000 lei.

În urma cercetărilor  efectuate,  polițiștii de investigații criminale tășnădeni, au reușit identificarea celor bănuiți  de comiterea faptei, ca fiind un bărbat de 38 ani din Sărăuad, care  participase  la vânătoarea de mistreți,   în calitate de gonac şi  doi consăteni  de 24 și 28 ani.  Cei trei, s-ar fi  deplasat în pădurea Heresteţ, unde după ce au găsit mistreţul rănit, l-au eviscerat și au împărţit carnea pentru consumul propriu. Cu ocazia cercetărilor au fost ridicate şi recuperate pielea şi trofeul mistreţului.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 42 alin. 1 lit. a din Legea 407/2006 cu aplicarea art. 71 alin. 1 lit. a din Codul Penal.

Distrugere bunuri din patrimoniul public al comunei  Pir

 

În data de 23.01.2017, la ora 08:30,  polițiștii din cadrul Secției Rurale Tășnad, au fost sesizați de Primăria Comunei Pir, despre faptul că în noaptea de 22/23.01.2017 autori necunoscuți  au distrus mai multe bunuri aparținând patrimoniului public al comunei.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că au fost distruse mai multe dispozitive de iluminat, pubele de gunoi şi o bancă de lemn,  aflate în parcul de agrement situat pe o parte şi pe alta a DJ 195.

Investigațiile polițiștilor au condus la identificarea, în scurt timp, a doi tineri de 26 și 17 ani  din Pir, ca fiind principalii bănuiți de comiterea distrugerilor reclamate.

În cauză s-a întocmit dosar penal și se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere.

Lovire sau alte violențe în localitatea Boinești

În data de 24.01.2017, în jurul orei 20.30 polițiștii Secției Rurale Negrești Oaș, au fost sesizați telefonic prin SNUAU 112, de către un bărbat 36 ani,  din Boinești, despre faptul că a fost victima unei agresiuni fizice.

Polițiștii sosiți la fața locului, au constatat faptul că  un consătean de 34 ani, pe fondul consumului de alcool și a unor discuții contradictorii,  i-a aplicat reclamantului mai multe lovituri cu pumnii în zona capului,  în fața  unui bar din localitatea Boinești.

Victima a fost transportată la Spitalul Orasenesc Negresti Oas, unde a primit îngrijiri medicale, fără  a fi necesară internarea acestuia.

În cauză s-a întocmit dosar penal și se efectuează cercetări pentru comiterea infracţiunii de loviri sau alte violențe.

 

Buletin de Carei

Lasati un comentariu