„Micul Prinț” şi comedia „Cină cu proști” la Teatrul Municipal Carei

• publicat la: 17 January 2017
„Micul Prinț” şi comedia „Cină cu proști”  la Teatrul Municipal Carei

Joi, 19 ianuarie, de la ora 11, Sala Deak Endre a Centrului Cultural Carei va găzdui piesa de teatru realizată de Marius Costache după „Micul Prinț” de Antoine de Saint-Exupery. (spectacol cu abonament).

Regia artistică și păpușile: Marius Costache
Scenografia: Alexandru Radu
Distribuția:
Prințul – Raluca Mara
Aviatorul, Businessman-ul – Sergiu Tăbăcaru
Floarea, Vulpea, Vanitosul – Andreea Mocan
Regele, Bețivul, Lampagiul, Șarpele – Cristian But
Regia tehnică: Botos Enikő
Sufleur: Ana Petric
Sunet: Daniel Bălan, Gabriel Koka
Lumini: Ioan Iluță, Ciprian Fogaș

Tot joi dar de la  ora 18, Sala Teatrului Municipal din Carei va găzdui comedia „Cină cu proști” de Francis Veber, în interpretarea actorilor Teatrului de Nord Satu Mare (abonament adulți 55 lei/ pensionari 40 lei sau bilet adulți 25 lei/elevi sau pensionari 18 lei). Abonamente și bilete se găsesc la Centrul Cultural.

Traducerea: Nicolae Weiss
Regia artistică: Daniel Vulcu
Scenografia: Cristian Gătina

Distribuţia:
Pierre – Ciprian Vultur
Christine – Raluca Mara
Archambaud, Meneaux – Sergiu Tăbăcaru
François – Romul Moruțan
Leblanc – Vlad Mureșan
Marlène – Alina Negrău
Cheval – Stelian Roșian

”Senzația pe care ne-o dă această piesă este de aici și acum. Nu ne prezintă o lume fantastică ci una cât se poate de palpabilă, cu personaje cât se poate de plauzibile. Cascada de răsturnări de situație se întâmplă în timp real, pe parcursul a două ore. Ce nu vom găsi în relația dintre personajele din această poveste este agresiunea. Găsim minciună, meschinărie, vanitate. Dar sunt atât de cotidiene încât aproape ar putea trece cu vederea dacă nu ar fi contrapunctate de candoarea, naivitatea, generozitatea unui aparent neadaptat ale cărui atribute sunt confundate cu prostia.
Evenimentele care se succed în avalanșă au efecte revelatoare asupra personajelor iar publicul asistă la o comedie cinstită unde buna dispoziție e molipsitoare iar râsul plin și sănătos e greu de stăpânit”.

 

Buletin de Carei

Lasati un comentariu