Programul “COMPOST,,

• publicat la: 23 ianuarie 2017
Programul “COMPOST,,

Ministerul Mediului, prin intermediul Administrației Fondului pentru Mediu, acordă primăriilor finanțare nerambursabilă de până la 1500000 lei, în vederea achiziționării de instalații de compostare tip  monobloc sau cu tambur rotativ, care vor fi distribuite familiilor care doresc să composteze deșeurile verzi provenite din propriile gospodării respectiv curți și grădini.

Scopul programului îl reprezintă îmbunătățirea calității mediului prin reducerea cantității de deșeuri transportată și depozitată la rampele de deșeuri prin compostarea individuală și conversia în fertilizator organic.

Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare va demara în luna februarie cu sprijinul Primăriei Municipiului Satu Mare și cu implicarea voluntarilor din cadrul Corpului Voluntarilor Ecologi, o amplă campanie de informare și conștientizare a populației cu privire la implementarea Programului „COMPOST” inițiat de Administrația Fondului pentru Mediu.

Pentru succesul acțiunii de luni, instruirea celor 12 voluntari care vor participa la campania de informare și conștientizare a populației cu privire la implementarea Programului „COMPOST”, a avut loc   în data de 20.01.2017, la sediul APM Satu Mare începând cu ora 13.00.

Astfel, în data de 23 ianuarie 2017 începând cu ora 13.00 a avut  loc la hipermarketul Auchan, prima acțiune de mediatizare a programului „COMPOST” la care vor participa șase voluntari de la Colegiul Național “Ioan Slavici”, însoțiți de doi reprezentanți ai APM Satu Mare care vor dialoga cu cetățenii și vor distribui  fluturași redactați, pe această temă, în limba română și maghiară.

Pe perioada derulării campaniei, Primăria Satu Mare pune la dispoziția voluntarilor ecologi pentru distribuire un număr de 1000 de fluturaşi.

Menționăm faptul că mai multe informații despre program se găsesc pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu la www.afm.ro/compost.

Lasati un comentariu