Realitatea careiană. Azi, Biblioteca Municipală Carei. VIDEO

• publicat la: 31 ianuarie 2017
Realitatea careiană. Azi, Biblioteca Municipală Carei. VIDEO

Realitatea careiană este departe de a fi  un model şi un motiv de laudă aşa cum ni se tot prezintă pe canalele media atent finanţate de UAT Municipiul Carei. Avem o singură stradă de zona A  cu terase  private frumoase şi primitoare dar cu  drum  bun de agăţat clienţi pentru service-urile auto.  Toţi cei care trăiesc în municipiul Carei îşi doresc   locuri de muncă, drumuri bune, trotuare  trotuare, servicii medicale de calitate, respect din partea funcţionarilor din administraţia locală, tratament nediscriminatoriu în funcţie de religie sau etnie sau culoare politică, locuri de joacă  sigure pentru copii şi nepoţi,  locuri de recreere şi relaxare şi chiar  un patinoar  în adevăratul sens al cuvântului iar unii poate chiar un cinematograf sau un Teatru de Vară.

Există şi persoane care îşi doresc o Bibliotecă, cu sală de lectură şi de simpozioane  fără igrasie şi fără încălzire cu lemne crăpate în curtea din spate şi apoi urcate cu coşul la etaj.

De 5 ani de zile Biblioteca Municipală Carei funcţionează în condiţii improprii chiar şi pentru un  centru desfacere materiale de construcţii.  Buletin de Carei vă prezintă imagini din Realitatea  careiană, cea din teren nu cea prezentată cosmetizat de grupul de presă din jurul primarului Kovacs.

Buletin de Carei vă  prezintă în continuare un scurt film cu clădirea în care funcţionează la ora actuală Biblioteca Municipală Carei din subordinea UAT Municipiul Carei.

https://www.youtube.com/watch?v=Ls-u44Zjkc8&feature=youtu.be

Aici funcţionează  Biblioteca Municipală Carei după de a fost scoasă din clădirea Castelului Karolyi pe perioada reabilitării lui. Lucrările de reabilitare s-au finalizat de 5 ani de zile dar Biblioteca Municipală Carei a rămas tot în clădirea  ruină în care a fost surghiunită de  administraţia actuală. Problema revenirii Bibliotecii Municipale în Castelul Karolyi a fost ridicată din anul 2013 dar  conducerea oraşului a rămas indiferentă la solicitare.

http://www.buletindecarei.ro/2013/08/consilierul-ciuta-trage-un-semnal-de-alarma-privind-fondul-de-carte.html

E de lăudat efortul depus de bibliotecarele  care fac activităţi în aceste condiţii vitrege. Pentru  încălzire se folosesc sobe de teracotă. Lemnele trebuiesc aduse din curtea Bibliotecii, în coşuri, dis de dimineaţă pentru ca elevii care  vin la activităţi să nu sufere de frig.

În clădirea din spatele Bibliotecii Municipale Carei  este depozitat….Fondul de Carte. Filmarea spune totul despre grija acordată de administraţia Kovacs fondului de carte care nu prezintă interes pentru ea.

VIDEO cu filmare clădirea unde de 5 ani e depozitat fondul de carte –

https://www.youtube.com/watch?v=VqNmadvQYfI&feature=youtu.be

Comentariile sunt de prisos.

Materialul poate fi preluat integral de oricine  Fără acceptul  Buletin de Carei. Meditizarea lui va duce poate la trezirea din letargie a administraţiei careiene.

 

Buletin de Carei

comentarii

de Poet la 1 februarie 2017 - 05:14

Realitatea pe balanta,frumoasa treaba ,ce mai urmeaza,se poate citi din carti mucegaite,mirosul va fi mai placute,nu numai zidurile va fi umplute.

Lasati un comentariu