Vom avea grădiniţă confesională? Pe când şi clase cu predare în limba română la toate specializările din învăţământul profesional?

• publicat la: 17 ianuarie 2017
Vom avea grădiniţă confesională? Pe când şi clase cu predare în limba română la toate specializările din învăţământul profesional?

Potrivit spuselor primarului Kovacs din data de 11 ianuarie, guvernul maghiar va sprijini dezvoltarea învăţământului confesional cu prilejul aniversării a 500 de ani de la apariţia cultului reformat,  fapt ce se va concretiza în Carei prin înfiinţarea unei grădiniţe  pentru membrii acestui cult.

Afirmaţiile primarului Kovacs apar  pe pagina   http://www.karolyirefegyhazmegye.ro/archivum/30976.

În cadrul aceluiaşi discurs, pe lângă subiectele cu caracter administrativ  se precizează faptul că  parohia ,,Grădina oraşului,,  va putea fi  pusă în  vânzare….,,Elfogadta a Nagykároly-kertvárosi Református Egyházközség beadványát arról, hogy eladható legyen a kertvársoi parókia,,.

După cedarea Grupului Agricol Simion Bărnuţiu care câştigase un proiect cu fonduri europene pentru realizarea unui campus la nivel european, către Episcopia Romano Catolică din Satu Mare, aici s-a înfiinţat un liceu confesional. Primăria Carei plăteşte lunar chirie de  peste 14.000 lei pentru acest spaţiu.

Pe când şi o iniţiativă a  cultelor  româneşti  pentru susţinerea credincioşilor români din Carei?  Vă reamintim că în oraşul multietnic Carei nu există clase la învăţământul profesional de limbă română pentru meseriile de vânzător,ospătar, tapiţer, plăpumar sau sudor.

Spre deosebire de maghiari, susţinuţi de guvernul maghiar şi de parlamentarii UDMR din România, românii din Carei nu au beneficiat de spijin nici din partea Ministerului Educaţiei ( având în vedere că Legea Învăţământului nu este respectată) şi nici din partea vreunui candidat la alegerile parlamentare din data de 11 decembrie 2016, în problema învăţământului în limba română.

 

Buletin de Carei

Lasati un comentariu