Ambasadorii Germaniei şi Elveţiei primiţi de premier

• publicat la: 14 februarie 2017
Ambasadorii Germaniei şi Elveţiei primiţi de premier

Premierul Sorin Grindeanu l-a primit astăzi,  la Palatul Victoria,  pe  ambasadorul Republicii Federale Germania în România, Excelența Sa Meier-Klodt, aflat  într-o vizită de curtoazie, la Palatul Victoria.

Tema centrală a discuțiilor dintre cei doi oficiali a constituit-o relația bilaterală dintre România și Republica Federală Germania, în contextul în care, la data de 31 ianuarie 2017, s-au împlinit 50 de ani de relaţii diplomatice româno-germane, bazate pe un parteneriat de încredere și bună colaborare.

Premierul Sorin Grindeanu și-a exprimat convingerea că România și Germania vor continua buna colaborare în domeniile politic, economic și vor aprofunda schimbul cultural și educațional.

Cord Meier-Klodt este şeful misiunii Republicii Federale Germania în România din 9 ianuarie 2017.

Tot în cursul zilei de  astăzi premierul l-a primit şi  pe ambasadorul Confederației Elvețiene în România, Excelența Sa Urs Herren într-o vizită de curtoazie, la Palatul Victoria.

Întrevederea a oferit prilejul unei evaluări a stadiului relațiilor bilaterale, ambele părți fiind de acord că cele două state se bucură, în acest moment, de o relație bilaterală foarte bună.  Premierul României a apreciat, în mod deosebit, sprijinul acordat de către  Confederația Elvețiană prin ”Contribuția financiară elvețiană”, instrument prin intermediul căruia sunt finanțate proiecte în domeniile infrastructurii, mediului, securității și dezvoltării umane și sociale.

Întrevederea a prilejuit, de asemenea, un schimb de opinii asupra temelor de actualitate ale agendei europene și internaționale.

 

Buletin de Carei

Lasati un comentariu