Guvernul consultă patronatele şi în domeniul formării profesionale

• publicat la: 10 februarie 2017
Guvernul consultă patronatele şi în domeniul formării profesionale

Astăzi, 10 februarie 2017, Ministrul Gabriel Petrea a invitat conducerea CONPIROM la o discuție pe marginea îmbunătățirii legislației existente pentru încurajarea mediului de afaceri din România.

„Industria română, alături de întreaga societate, trebuie reconstruită și acest lucru se poate face numai pe baza unei cooperări a tuturor părților care au interese în această zonă a economiei, respectiv a Guvernului, patronatelor și sindicatelor.” a subliniat în cadrul discuțiilor Președintele CONPIROM Vasile Turcu.

În timpul întâlnirii cu reprezentanții Confederației patronale, Ministrul Consultării Publice și Dialogului Social a subliniat faptul că este nevoie de susținerea învățământului profesional prin implicarea mediului privat în elaborarea programelor de studii. Totodată reprezentanții CONPIROM l-au asigurat pe Ministrul Gabriel Petrea de tot sprijinul confederației în punerea în practică a programului de Guvernare. La întrevedere au participat din partea CONPIROM Președintele Vasile Turcu, Prim Vicepreședintele Mihai Rohan și Vicepreședinții Constantin Chiriac și Niculae Foea.

Legat de subiectul susţinerii învăţământului profesional de către mediul privat , pot apare unele neconcordanţe cu legislaţia în vigoare când vine vorba de respectarea legii învăţământului. În municipiul Carei , Buletin de Carei a descoperit după ce a fost  atenţionat de către părinţii unor elevi, că nu există clase  de profesională pentru anul şcolar 2016-2017 decât în limba maghiară pentru meserii precum ospătar, plăpumar, tapiţer, sudor, vânzător. Faptul este confirmat de site-ul oficial al Inspectoratului Şcolar judeţean SM.  Curios este  că un anumit mediu privat din zona noastră solicită doar personal care cunoaşte  limba maghiară.  Astfel, românii nu au posibilitatea de a îşi găsi locuri de muncă decât în alte localităţi.

Rămâne  deschisă problema pregătirii de elevi pentru servicii de alimentaţie publică doar în limba maghiară. Cum se vor adresa aceştia clienţilor români de la restaurantele  şi unităţile de alimentaţie din Carei?

http://www.buletindecarei.ro/2016/11/la-carei-nu-se-pregatesc-vanzatori-si-ospatari-in-limba-romana-cine-ne-face-de-ras-in-tara.html

Buletin de Carei

Lasati un comentariu