Invitaţie la Teatru de Nord

• publicat la: 14 February 2017
Invitaţie la Teatru de Nord

Duminică 19 februarie 2017, ora 19.00 va avea loc Premiera spectacolului ”Lumânărarul” în Sala Mare a Teatrului de Nord, Secția română a Teatrului de Nord  în regia lui Marius Costache, scenografia Cristian Gătina.

Din distribuție fac parte actorii: Sorin Oros, Romul Moruțan, Crina Andriucă, Roxana Fânață, Sergiu Tăbăcaru, Anca Dogaru, Vlad Mureșan, Cristian But. Singura piesă de teatru a lui Giordano Bruno și prima sa operă publicată, *Lumânărarul* este o comedie de moravuri care precedă cu mai bine de jumătate de secol operele celui mai cunoscut autor de comedii al Renașterii, Moliere, întrecându-i de departe în măiestrie atât pe el cât și pe toți urmașii lui autori de gen. Spectacolul prezintă o lume în fiebere în care cunoașterea este inseparabilă de magie.

Se instaurează o atmosferă de carnaval unde protagoniști devin borfașii ce provoacă acțiunea, ca un joc hilar pe care numai ei îl pot controla. O sărbătoare de o noapte, atât de neobișnuită, plină de magie și de iluzionism, încât păcăliții nu se pot decide: a fost aievea sau a fost un vis?

*Marius Costache**, regizor  LUMÂNĂRARUL    de Giordano Bruno

Traducere și adaptare pentru scenă de Smaranda Bratu Elian

Regia artistică: Marius Costache

Scenografia: Cristian Gătina

Din distribuție fac parte actorii: Sorin Oros, Romul Moruțan, Crina Andriucă, Roxana Fânață, Sergiu Tăbăcaru, Anca Dogaru, Vlad Mureșan și Cristian But.

Informații și bilete: AGENȚIA TEATRALĂ (Casa de bilete)   Str. Horea nr. 6 Telefon: 0261712106 e-mail: teatruldenord@gmail.com

Program: Luni – Vineri: 10.00 – 17.00 Sâmbătă: 10.00 – 13.00 și cu o oră înainte de fiecare spectacol.

Buletin de  Carei

Lasati un comentariu