Ion Ţiriac: Importantă nu e arestarea, ci recuperarea banilor furați. De ce să mai plătesc și pentru pușcărie?

• publicat la: 11 februarie 2017
Ion Ţiriac: Importantă nu e arestarea, ci recuperarea banilor furați. De ce să mai plătesc și pentru pușcărie?

Ion Ţiriac declara în toamna anului trecut că nu  este de acord să plătescă pentru cazarea la puşcărie a celor arestaţi la penal pentru infracţiuni care au adus prejudicii financiare statului român.

Să restituie banii, dar să fie judecaţi la comercial, nu la penal, declară Ion Țiriac, om de afaceri, referindu-se la arestările ultime.  Iată ce declară el într-un interviu pentru Digi 24.

„Dupa 25 de ani, sa ai vanatoarea dupa criminali pe care o ai astazi (…), care nu sunt de fapt criminali, niciunul n-ar trebui judecati la penal, ar trebui judecati la comercial, ca sa plateasca. In primul rand, pe mine m-ar interesa sa iau banii inapoi pe care i-au delapidat – statul si pe mine, platitor de taxe… asta, cu amenda la amenda la amenda, si pe urma vedem noi despre ce e vorba, pentru ca, altfel, trebuie sa platesc si puscaria. Legea exista in toate tarile lumii asteia, mai mult sau mai putin aplicata, la noi trebuie aplicata legea de la A la Z.

Ce s-ar fi intamplat daca in 1994, ’95, ar fi luat trei din astia? Si in penal, nu in comercial, ca sa se invete? Si le dadea la unul 3 ani, la unul 5 ani, la unul 10 ani? Cati mai erau astazi? Ii numarai pe o mana. Asa, azi este o vanatoare care nu e in regula”. El nu crede nici că Băsescu ar fi ”tartorul cu păpușile” și are îcredere în ”domnișoara Kovesi care e acolo de cativa ani si pare ca nu e atarnata, nici de o parte, nici de alta”.

sursa loon.ro

Lasati un comentariu