Numărul virozelor în creştere la copii mici şi la cei cu vârsta de peste 50 de ani

• publicat la: 9 February 2017
Numărul virozelor în creştere la copii mici şi la cei cu vârsta de peste 50 de ani

Numărul persoanelor afectate de viroze, pneumonii şi gripă a atins  cel mai ridicat nivel din octombrie încoace. Potrivit unui comunicat remis Buletin de Carei de către Direcţia de sănătate Publică Satu Mare, în perioada 1 -6 februarie 2017, numărul persoanelor atinse de astfel de afecţiuni s-a ridicat la cifra de 1159. Cel mai afectat segment de vârstă a fost cel cuprins între 50 şi 64 de ani unde  s-au înregistrat 318 cazuri iar pentru cei trecuţi de 65 de ani cifra consemnată a fost de 254.

Pentru cei  cu vârste cuprinse între 5 şi 49 de ani s-a remarcat însă  o scădere a numărului de afecţiuni respiratorii.

Reţineţi că  antibioticele nu sunt eficiente în cazul răcelilor, gripei şi virozelor respiratorii, decât în cazul în care este vorba şi de o infecţie bacteriană asociată acestora. Acest tip de tratament aduce mai multe efecte secundare negative decât beneficii în interiorul corpului.

Atunci când organismul nostru se luptă cu o afecţiune virală, este posibil să se instaleze şi o suprainfecţie bacteriană, din cauza sistemului imunitar slăbit.  Doar în acest caz este utilă administrarea antibioticelor, care pot să omoare direct bacteriile sau le împiedice să se răspândească. Este foarte important să consultaţi un medic şi să nu aplicaţi tratamente după ureche.
Tratamentele recomandate se diferenţiază în funcţie de fiecare afecţiune, simptomatologie şi tipul de infecţie, însă este important ca toate să aibă o acţiune antiinflamatoare asupra cailor respiratorii infectate, antispastica pentru a calma tusea şi emolienta pentru fluidizarea şi eliminarea eficientă a secreţiilor nazale.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu