Să aveţi o săptămână frumoasă careieni! Luna februarie din 2010 încoace. Tăieri de arbori şi ajutoare de urgenţă de multe sute de mii de lei

• publicat la: 6 februarie 2017
Să aveţi o săptămână frumoasă careieni! Luna februarie din 2010 încoace. Tăieri de arbori şi ajutoare de urgenţă de multe sute de mii de lei

Bună dimineaţa careieni! Să aveţi parte de o săptămână senină, spor în toate, să puteţi duce la îndeplinire tot ce v-aţi propus!

Ziua de 6 februarie este pentru unii o zi obişnuită, ca oricare alta dar pentru cei care sunt mândri de originea  lor careiană le aducem aminte că astăzi îl sărbătorim pe renumitul medic chirurg Cornel Toader la aniversarea a 89 de ani. S-a născut la 6 februarie 1928. A fost elev al Liceului „Vasile Lucaciu”, pe care l-a absolvit ca premiant în 1946. Între ani 1946-1952 face studii strălucite la Facultatea de medicină din Cluj, pe care le finalizează ca şef de promoţie. Încă student student fiind, în 1947, a primit Diploma de Onoare a Universităţii „Regele Ferdinand” din Cluj. A fost decan al Facultăţii de Medicină din Cluj între anii 1968-1969 şi 1971-1976. Prof. Univ. Cornel Toader a fost ales membru al Academiei de Chirurgie din Paris, fiind până la ora actuală singurul medic din centrul universitar clujean care a fost vreodată ales în această instituţie de mare prestigiu şi autoritate internaţională.

Departe de locurile sale natale, departe de ţara în care s-a născut, în s-a educat şi  a profesat, sperăm să audă urarea noastră călduroasă –  LA MULŢI ANI!

Mai aproape în timp, să ne amintim că acum 7 ani apa potabilă se scumpea cu 10% si taxa de canalizare   cu 6%   în urma  propunerii Apaserv , votată   si  adoptată de  Consiliul Local.  Începutul anului 2010 a debutat cu aprobarea unei investiţii de 321.871 lei la Ştrandul Termal Carei  pentru un spor de putere la alimentarea cu energie electrică. Totul pentru asigurarea condiţiilor firmei care a preluat în administrare  ştrandul pentru suma de 350 euro anual şi care nu plăteşte de la concesionarea din 2002 încoace pentru apa termală folosită în scop comercial.

Tot în cursul lunii februarie dar în anul 2011 a fost demis managerul spitalului Carei, dr.Goraş Constantin , fără a fi anunţat si fără evaluarea contractului său de management.

Imediat a fost instalat de către primarul Kovacs  noul mager al Spitalului Municipal Carei în persoana dr.Rat Elisabeta. La prima sedinţă  de CL la care a participat  in calitate de manager a fost discutat şi  Proiectul  privind numirea membrilor Consiliului de administraţie al Spitalului Municipal Carei .  Deşi a fost sugerată importanta numirii unui medic careian în consiliul de adminsitratie al Spitalului careian  a surprins vehemenţa  cu care s-a opus primarul Kovacs. Sedinţa a avut loc  la data de 26 februarie 2011.

http://www.buletindecarei.ro/2011/02/primarul-kovacs-a-schimbat-conducerea-spitalului.html

Dacă rămânem la anul 2011 atunci putem consemna că a fost anul in care a inceput amputarea plămânului verde al oraşului nostrum. A fost iarna în care au început defrişările din parcul castelului.

http://www.buletindecarei.ro/2011/02/continua-taierile-de-arbori-din-parcul-dendrologic.html

http://www.buletindecarei.ro/2011/02/tapinarii-din-parcul-dendrologic.html

In aceiasi iarnă a fost stabiliăa  eradicarea  rondurilor de trandafiri care au făcut cunoscut Careiul ca si oraş al florilor. Dacă atunci nu am înţeles prea bine alergia primarului la planta numită trandafir , putem constata astăzi că aceasta s-a dorit a fi înlocuită cu planta numită  lalea  sau tulipan , simbolul acesteia fiind prezent pe FIECARE nou  stâlp  de iluminat public din oraş.

In februarie 2013, sătenii din Ianculesti au ales în mod democratic, prin alegeri libere,  un nou delegat  sătesc în persoana tânărului Ciprian Chiorean.  Acesta si-a anuntat de la început intenţiile de a bloca proiectul de împădurire pe păşunea satului propus de primarul Kovacs. Numeroasele  intervenţii la primărie pentru pietruirea şi asfaltarea drumurilor din sat, pentru renunţarea la diminuarea păşunii  sau pentru acordarea de transport în comun pentru săteni  l-au situat  în categoria  ,,urmăritilor,, de către primar şi adminsitratia locală care nu s-a lăsat până nu l-au schimbat cu o persoană  numită  pe criterii politice şi care nu  luptă pentru drepturile sătenilor.

Vă aduceţi  aminte că satul Ianculesti este înregistrat la primăria Carei  ca făcând parte din prima zonă de impozitare din Carei, impozitul pe terenul agricol fiind dintre cele mai  mari percepute în judet?

La  un an de la instalarea noului consilier din Ianculeşti, în februarie 2014, a fost aprobată deja  asfaltarea drumului de intrare către sat, prin fonduri alocate de CJ, ceea ce denotă că potecile bătute de tânărul moţ la judet nu au fost în zadar.

Din  luna februarie  anul 2014  avem un  nou serviciu în incinta Primăriei Carei, Serviciul de Probaţiune, prin susținerea și implicarea activă a doamnei Dr. Grosoș Maxim Rodica, președinte al Tribunalului Satu Mare, domnului Kovacs Eugen, primar al municipiului Carei, domnului Țenter Ioan Radu, președinte al Judecătoriei Carei și nu în ultimul rând al domnilor Petcu Emil și Oșan Ioan Adrian, Primăria Carei, Biroul patrimoniu, administrarea domeniului public și privat, agricol.

http://www.buletindecarei.ro/2014/02/la-noua-primarie-laudata-sa-nu-te-duci-cu-camera-de-filmat.html

Au continuat si în februarie 2014 tăierile de arbori din incinta parcului din jurul castelului.

http://www.buletindecarei.ro/2014/02/gradina-sau-parc-dendrologic-in-functie-de-imprejurari.html

http://www.buletindecarei.ro/2014/02/noi-taieri-de-arbori-in-parcul-carei-apm-satu-mare-nu-stie-nimic.html

Am ajuns si la luna februarie din anul 2015  care va rămâne în istoria locală prin decizia consilierilor UDMR de a vota împotriva amplasării bustului lui Mihai Eminescu pe cheltuiala ASTRA Carei. La aceaiaşi sedinţă din 24 februarie 2015 a fost votată amânarea amplasării unui bust al  careiencei Otilia Marchis la iniţiativa ASTRA Carei , fără nici o explicaţie. Suntem în 2017, la doi ani de la amânarea votată ….

http://www.buletindecarei.ro/2015/02/udmr-carei-interzice-statuia-lui-eminescu-in-carei.html

Luna februarie a anului 2015 a fost luna in care a fost scos la concurs postul de Şef Serviciu Administrativ , post rămas  însă vacant şi la ora actuală, la fel ca postul de secretar juridic sau celde Arhitect şef.

Sosirea unei echipe de la Digi24 Oradea pentru a filma conditiile în care oameni şi  şobolani convieţuiesc în blocul  ce apartine de UAT Municipiul Carei din spatele Teatrului si Bibliotecii municipale a fost  cireaşa de pe tort pentru primar. Buletin de Carei a fost  mereu consecvent  în informarea careienilor depsre  realitatea careiană indiferent că a fost sau nu campanie electorală iar colaborarea cu postul orădean din perioada penei de curent ce se dorea băgată sub preş  a deranjat.

Revenirea reporterilor  după amplele reportaje ale acestei televiziuni din perioada celebrei pene de curent din noaptea de Revelion a anului 2015   a  depăşit puterea de digerare a  materialelor ce au redat doar  cotidianul  careian  din partea celui care conduce oraşul în mod  totalitar.  Aţi mai auzit sau văzut de atunci vreun filmuleţ despre realitatea careiană aşa cum este ea?   Am văzut în schimb sumele alocate de către UAT Municipiul Carei pentru reclamă şi publicitate….

http://www.buletindecarei.ro/2015/02/sobolanii-au-atras-atentia-doar-presei-presa-in-sprijinul-contribuabilului-careian.html

http://www.buletindecarei.ro/2016/09/primaria-carei-in-top-cheltuieli-pe-reclame-130-127-lei-doar-in-august.html

In acest timp,  în  februarie 2015 încă nu se alocau  aprobări pentru filmarea şedinţelor de consiliu local. Legile au rămas la Primăria din Republica de la Carei aleatorii.

http://www.buletindecarei.ro/2015/02/legea-2152001-este-aleatorie-in-republica-municipiul-carei.html

Să  ne amintim că în tumultoasa luna februarie 2015 au avut loc discuţii vehemente pentru stabilirea locului de amplasare a Bustului REGELUI FERDINAND  al ROMÂNIEI. Amplasat ulterior la data de 10 mai 2015 în vecinătate de sens giratoriu, încă îşi astreaptă aprobările legale. Acestea întârzie să apară chiar dacă bustul este deja  amplasat. În municipiul Carei există o adresă oficală care interzice amplasarea busturilor româneşti în parcurile oraşului.

http://www.buletindecarei.ro/2015/02/segregare-etnica-in-carei-singurul-oras-din-romania-impartit-in-perimetre-etnice.html

Am ajuns  şi la luna  februarie a anului trecut, lună care s-a caracterizat prin  prezenţa masivă a firmelor executante a lucrărilor Masterplanului Apaserv  dar si prin accidentul copilului de 12 ani ca urmare a lucrărilor de proastă calitate efectuate.

http://www.buletindecarei.ro/2016/02/atentat-la-siguranta-careienilor-copil-grav-ranit-cate-accidente-mai-trebuie-sa-aiba-loc-pentru-a-se-lua-masuri.html

http://www.buletindecarei.ro/2016/02/strada-viilor-asfaltata-in-decembrie-din-fonduri-europene-intra-in-reparatii-inca-nu-au-fost-prezentate-buletinele-de-analiza-pentru-grad-tasare.html

http://www.buletindecarei.ro/2016/02/carei-reparatii-la-4-luni-de-la-asfaltare.html

http://www.buletindecarei.ro/2016/02/asfaltare-pe-ploaie-la-carei.html

http://www.buletindecarei.ro/2016/02/risipa-banului-public-constatata-de-curtea-de-conturi-asociatii-si-fundatii-careiene-dar-si-fcm-victoria-2008-carei-au-beneficiat-de-plati-ce-nu-pot-fi-justificate.html

Vă mai amintiţi de scandalul de la Castel legat de firma de pază care nu plătea salariile angajaţilor săi?

http://www.buletindecarei.ro/2016/02/castelul-karolyi-a-ramas-descoperit-angajatii-de-la-paza-nu-si-au-luat-salariile-din-decembrie.html

Acum avem o firmă locală care asigură serviciile de securitate şi pază.

Numeroasele atacuri la adresa Buletin de Carei ce apar imediat după apariţia unui articol ce deranjează puterea locală  atestă doar  disconfortul acestora.

Buletin de Carei a semnalat lipsa unui Registru al Spaţiilor verzi şi la fel ca în cazul resursei naturale numită apă termală, UAT Municipiul Carei a trebuit să se conformeze legislaţiei în vigoare din România. Legea e lege domnule primar şi trebuie respectată şi aplicată.

http://www.buletindecarei.ro/2016/02/legea-e-lege-domnule-primar-si-trebuie-aplicata-apare-registrul-spatiilor-verzi.html

Chiar şi primăria Satu Mare a realizat în cursul anului trecut Registrul spaţiilor Verzi.

În această lună se împlineşte un an de la instaurarea  prefectului Radu Bud.

Nici până la această dată nu au fost justificate concret alocările de ajutoare de urgenţă în sume colosale de către UAT Municipiul Carei în anii precedenţi. motivaţia străvezie transmisă de serviciul de asistenţă socială după apariţia materialului din Buletin de Carei  face apologia ajutorului social şi nicidecum al celui de urgenţă cum a fost încadrat la serviciul de Contabilitate .

http://www.buletindecarei.ro/2016/02/primaria-carei-aloca-unei-persoane-fizice-un-ajutor-de-154-055-lei-alteia-de-87-445-lei-alteia-de-99-200-lei.html

Aşteptăm vremuri mai bune pentru careieni, un buget care să cuprindă şi cheltuieli pentru înlocuirea geamurilor de la Şcoala ,,Vasile Lucaciu,,  dacă tot nu aţi obţinut aprobarea părinţilor pentru desfiinţarea ei domnule primar.

Poate veţi aprecia că  a venit vremea ca şi ianculeştenii ce contribuie cu sume frumoase la bugetul local să beneficieze de reparaţii la Căminul  Cultural chiar dacă  fostul asociat de la fabrica de mobilă nu agrează ideea în speranţa că poate se va extinde şi va acapara terenul aşa cum a procedat cu parcul satului pe care acum se ridică vila sa.

Poate veţi da o şansă moţilor să îşi gestioneze ei singuri  clădirea şcolii pe care vreţi să o demolaţi pentru motive numai de domnia voastră ştiute. Am observat că vă plac pământurile ianculeştenilor, nu şi moţii cărora le refuzaţi orice ajutor. Vă reamintim că fundaţia şcolii pe care o doriţi demolată este  similară celei pe care s-a reabilitat clădirea manejului  deci orice este posibil dacă există bunăvoinţă.

La Mulţi Ani celor născuţi  în luna februarie!

Buletin de Carei

comentarii

de Poet la 6 februarie 2017 - 13:58

Amintiri frumoase,ca si Ion Creanga Amintiri din copilarie,dar ce rost are ,ca TOATA tara plin cu proteste,totusi HOTIA si SMECHERIA o sa continue,nimeni nu opreste,putem scrie noi frumoase AMINTIRI CAREIENE.

de motul la 6 februarie 2017 - 14:07

tot ce se scrie ramane in urma noastra si vor putea citi si altii ce fel de conducere este la Carei.
sa stie toata lumea ca la Carei un primar cu datorii nu iubeste romanii numai daca au culoarea politica a aliatilor lui!acum cred ca este in doliu.

de Protestatarul din umra la 7 februarie 2017 - 06:46

Sa va fie frica Careiul se ridica.Sintem cu ochii pe voi

de Protestatarul din umra la 7 februarie 2017 - 06:56

Complectare :ca pe butelia plina

de Horia Mărieș la 7 februarie 2017 - 12:47

„Careianul”: „Amenajarea unei platforme betonate ar putea rezolva extrem de simplu problema accesului la respectivele containere. Acest lucru cade în sarcina societăţii de salubrizare căreia locuitorii municipiului Carei îi plătesc tarife generoase pentru a le colecta deşeurile menajere în condiţii civilizate.”

Iar unul îi dă „Careianului” dezinformat care este mereu manevrat peste bot: „Un gând despre “„Reciclează selectiv, dacă poţi de noroi…”” Juri 6 Februarie 2017 la 17:43:

nu e sarcina flocisaului.
conform oug 196/2005, uat-urile sunt obligate sa reduca treptat cantitatile de deseu ce se trimit la groapa in vederea eliminarii. obligatiile pentru implementarea colectarii selective ii apartin primariei.
te rog nu mai scrie aberatii. informeaza-te inainte de a scrie asa ceva.

Lasati un comentariu