Alt ministru, alte modificări în Educaţie. Vom avea două tipuri de BAC şi scăpăm de evaluări la clasele primare?

• publicat la: 11 martie 2017
Alt ministru, alte modificări în Educaţie. Vom avea două tipuri de BAC şi scăpăm de evaluări la clasele primare?

Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, a declarat, vineri, la Europa FM, că reglementarea învăţământului profesional este unul dintre motivele pentru care va lucra cu Administraţia Prezidenţială pentru a face o nouă Lege a Educaţiei, până la finalul anului viitor, fiind de părere, în acest context, că ar fi necesară organizarea unui Bacalaureat diferit de cel care se dă în momentul de faţă pentru absolvenţii liceelor cu profil tehnic.

Pavel Năstase a declarat că evaluările naţionale pentru copiii de clasele a doua şi a patra ar trebuie eliminate, întrucât „îi stresează şi îi sperie pe copii”. Totodată, ministrul Educaţiei a anunţat că va începe „de mâine” revizuirea totală şi sistematică a manualelor, inclusiv a celor de la clasele I şi a IV-a.

În viziunea sa, ar trebui organizate două tipuri de bacalaureat.  De asemenea, Pavel Năstase a precizat că va începe „de mâine” revizuirea totală şi sistematică a manualelor, inclusiv a celor de la clasele I şi a IV-a.

„Ca să simplificăm manualele trebuie să umblăm la programele cadre, apoi la programele şcolare. Manualele nu vor fi abandonate, ci doar actualizate. De exemplu, dacă se ajunge la concluzia că anumite capitole sunt depăşite din punct de vede al conţinutului sau nu sunt conforme cu ciclul respectiv, le scoatem”, a mai spus Pavel Năstase.

Integral pe Gândul

 

Lasati un comentariu