Cine se bucură la Carei de handicapul unei eleve? Tatăl fetei nu obţine de la Parchet acces deplin la dosarul în care este parte

• publicat la: 20 martie 2017
Cine se bucură la Carei de handicapul unei eleve? Tatăl fetei nu obţine de la Parchet acces deplin la dosarul în care este parte

Situaţie incredibilă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Carei. Peste 2 ore au aşteptat soţii Nemethi pentru a primi câteva copii după  actele pe care NU le-au cerut şi pe care oricum le deţineau din dosarul ce a făcut obiectul  cercetării pentru abuz în serviciu a primarului Kovacs Eugen.

Fiind parte în acest dosar, domnul  Nemethi Petru-Andrei  are dreptul să consulte dosarul final  care ar fi trebuit să conţină documentele oferite de  făptuitor pentru justificarea faptelor de care a fost acuzat şi în baza cărora a fost apoi  întocmit  Referatul cu propunere de clasare  semnat de un inspector de la  Serviciul de combatere a infracţionalităţii economice  comapartimentul Carei.

Astăzi, 20 martie 2017,  Nemethi Petru şi soţia sa au  cerut de la Parchetul Carei dosarul  finalizat la data de 27 februarie 2017 legat de   calvarul  fiicei sale Andreea ce are proteză oculară şi  nu i se recunoaşte handicapul.  După răsfoirea lui, aceştia au declarat că Nu au primit o copie dupa întreg dosarul ci li s-a cerut să menţioneze  după care  anume file  doresc copii. După peste 2 ore de aşteptare , surpriză totală!

Nemethi Petru Andrei  afirmă că a primit nu foile solicitate ci copie după declaraţia sa personală şi după  adresa primită de el de la Instituţia Prefectului Satu Mare  în 15.10.2014 . Şi totul contra cost!

Cu alte cuvinte a plătit la Parchetul de pe lângă Judecătoria Carei pentru a primi copii după înscrisurile pe care le avea din 2014.

Copiile primite nu erau numerotate în colţul de sus al paginii  aşa ca în dosarul consultat anterior.

Nemethi Petru-Andrei, parte în acest dosar  declară că nu a avut acces la declaraţia lui Kovacs Eugen!  Legea în România e una pentru Nemethi Petru şi alta pentru Kovacs Eugen?

,,Am fost la Parchet împreună cu soţia mea şi am cerut dosarul pentru care am primit acasă adresa  unde se spune ca este clasat  din lipsă de probe doveditoare. Am vrut să vedem şi noi dosarul şi dovezile pe care au pus  şi în care se spune că noi am primit microbus de la Primărie  pentru   aducerea fetei Andreea de la aeroportul Budapesta împreună cu colegii de clasă şi profesoara.  Am vrut să văd  ce dovadă au pus  pentru aşa minciună când noi am găsit acolo  la aeroport doar pe soţia mea care a venit cu şoferul Papp Iancsi şi soţia Csilla. Nu am văzut în dosarul pe care au arătat  pentru noi nici chitanţa cu care spun ei că am primit 5 mii de lei. eu am copie după un proves verbal de la şedinţa în care cei 5 mii lei au fost refuzaţi de consilieri şi atunci cum spun ei că am primit? Cine a luat aceşti bani?  Eu nu vreau pentru mine personal nimic şi nici soţia dar vrem ca Andreea să primească ce are dreptul! ,,

Declaraţia tatălui Andreei , tânăra salvată de americani de la moarte în anul 2010 datorită celor 5 interenţii chirurgicale suportate  financiar de un binefăcător  din Boston  este deosebit de gravă şi pune sub semnul întrebării modul în care a fost redactat un referat de clasare .  Cum este posibil ca în acest dosar să nu fie ataşate dovezile în baza căruia a fost redactat Referatul iar dlui Nemethi să i se refuze  accesul la toate actele din dosarul în care este parte? De ce nu a avut voie să vadă decât o parte dintre actele ce compun dosarul în cauză?

Cum se explică publicarea de către finul făptuitorului  reclamat Kovacs Eugen  a Referatului  de clasare  concomitent cu primirea acestuia de  Nemethi Petru şi denigrarea tuturor celor  care cer socoteală nănaşului său  pentru acţiunile  sale? Aceasta să fie metoda de apărare  a făptuitorului?

…,,Păcat că o mulțime de polițiști și de procurori, plătiți din banii contribuabililor, sunt nevoiți să își piardă timpul cu astfel de denunțuri calomnioase, care nu se confirmă,, citim  pe blogul finului Szasz fost director de cotidian judeţean . Pentru ca acestea să se confirme e nevoie de o minimă cercetare.

Unde sunt dovezile care atestă că Nemethi Petru a intrat în posesia celor 5 mii de lei care apar în Referatul  cu propunere de clasare ca fiind aprobaţi în şedinţă de consiliu local? Cu ce au pierdut timpul cei la care face referire blogerul fin de primar , Szasz?

Observaţi că nu este specificată şedinţa la care se face referire în dreptul frazei  bifate cu ..x. Potrivit actelor deţinute de Nemethi Petru, ajutorul de 5 mii lei a fost refuzat în şedinţa din 12 iulie  2013 în urma dezbaterilor!

Potrivit Legilor  în vigoare încă, pentru acordarea unui ajutor de urgenţă din partea Primăriei nu este nevoie de dezbateri în Consiliul Local. Ajutorul de urgenţă se acordă de către primar.

Şi atunci  cum apare într-un act oficial al unei instituţii  de  cercetare o astfel de contradicţie? Cum de nu a observat nimeni că pentru celelalte ajutoare de urgenţă acordate nu a fost nevoie de nici o dezbatere în şedinţe de consiliu local?

La data de 18 martie 2017, Andreea Nemethi trebuia să plece la clinica din Boston pentru  schimbarea protezei oculare  prea mici  faţă de dezvolarea anatomică a tinerei. Andreea este supusă de ani de zile persecuţiilor din cauza tatălui său care nu este simpatizat de conducerea oraşului.

După operaţiile din 2010 suferite de Andreea, prin  DISPOZIŢIA NR. 824 DIN 30.05.2011, primarul Kovacs dispune încetarea alocaţiei de susţinere a familiei Nemethi!

Ca batjocura să fie şi mai mare, primarul a refuzat timp de 8 ani de zile plata indemnizației  de concediu legal de odihnă aferent perioadei lucrate ca asistent personal al unei persoane cu handicap grav.

Urmare a semnalărilor  lui Nemethi Peter, Institutul Teritorial de Muncă din Satu Mare a efectuat un control la UAT Municipiul Carei şi a certificat situaţia semnalată. Soluţia oferită de ITM? …,,vă recomandăm să vă adresaţi instanţei de judecată,,. 

ITM recunoaşte  oficial că Primăria datorează domnului Nemethi plata concediului de odihnă dar nimeni nu ia nici o măsură.

Iar acum  Nemethi Petru-Andrei nu are acces deplin la dosarul în care el este parte.

Cine ascunde  adevărul şi cine vrea  ca tânăra careiancă Andreea Nemethi să  nu beneficieze de drepturile sale la fel cum beneficiază alte persoane cu handicap?  Cine se  poate bucura de împiedicarea plecării ei la tratamentul de specialitate de la clinica din Boston care a tratat-o atâţia ani?

 

Buletin de Carei

n.r.

Legea nr. 416/2001

Primarii pot acorda ajutoare de urgenţă familiilor şi persoanelor care se află în situaţii de necesitate cauzate de calamităţi naturale, incendii, accidente, precum şi pentru alte situaţii deosebite, stabilite prin hotărâre a consiliului local.

Dispoziţia primarului de acordare a ajutoarelor de urgenţă are la bază solicitarea scrisă a unui membru de familie sau a persoanei singure, precum şi ancheta socială efectuată de personalul serviciului public de asistenţă socială din subordinea consiliului local sau, după caz, al compartimentului de asistenţă socială din aparatul de specialitate al primarului comunei, oraşului, municipiului ori, după caz, al sectorului municipiului Bucureşti, prin care se certifică situaţiile de necesitate sau, după caz, situaţiile deosebite în care se află familiile ori persoanele singure.

http://www.buletindecarei.ro/2017/03/cine-a-ridicat-cei-5-000-de-lei-alocati-de-primaria-carei-pentru-familia-cu-doi-copii-cu-handicap.html

Lasati un comentariu