Democraţie la Satu-Mare. Totalitarism la Carei. Citiţi de unde diferenţa

• publicat la: 14 martie 2017
Democraţie la Satu-Mare. Totalitarism la Carei. Citiţi de unde diferenţa

Primăria municipiului Satu Mare pune la dispoziția cetățenilor o hartă online pe care oricine poate să urmărească în timp real lucrările de plombare ce se efectuează în această perioadă în municipiu.

Cei interesaţi pot urmări  aici harta

https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1pj9pI3g4wM7veOYwaOwMAKpqjGk&ll=47.7847445956679%2C22.886267526672327&z=13

Primăria Satu Mare este condusă de Kereskenyi  Gabor preşedinte  al UDMR Satu Mare.

La 36 de km distanţă, colegul său, primarul Kovacs Eugen  nu dă din mână transparenţa şi ţine doar pentru un grup restrîns dialogul şi comunicarea. Deşi are  angajaţi plătiţi din banul public pentru întreţinere site,  unii chiar jurnalişti, acesta are secţiuni întregi unde apare anunţul…,,Aceasta categorie este goala!,,

După semnalările gravelor erori din HARTA  CAREI aceasta a dispărut de pe site de peste o lună de zile. Despre graficul lucrărilor de plombare sau asfaltare nici nu poate fi  vorba de a fi făcut cunoscut.  Cel care răspunde direct de sectorul de drumuri  din  primăria Carei este viceprimarul Keizer. Poate nu ştiţi dar primarul Kovacs nu are program de audienţe pentru că le consideră  de factură comunistă.

Diferenţa dintre cei doi primari, de Satu Mare şi Carei o dau şi consilierii lor personali. Primarul Kereskenyi  a ales să aibă consilieri  specializaţi pe domenii de interes şi în beneficiul  tuturor sătmărenilor .  Aplicația Satu Mare City Report, a fost prezentată  în  22 februarie  de către noul consilier , Butka Gergo. Aplicația se va putea descărca pe Android sau iOS.

,,Practic cetăţenii nu vor mai fi nevoiţi să trimită cerere scrisă, și să se deplaseze la Primărie, ci vor putea face acest lucru de pe telefonul mobil. Este o aplicaţie pe iOS şi Android prin care cetăţenii pot raporta diferite probleme, de la gropi, la probleme de infrastructură, ordine publică, transportul local, probleme cu salubrizarea”, a explicat Butka Gergelyi.

Preocupările conducerii exclusiv UDMR a UAT Municipiul Carei sunt orientate în cu totul alte direcţii care nu sunt mereu în folosul întregii comunităţi.  Primarul Kovacs, preşedinte şi el la UDMR dar la Carei, şi-a ales ca şi consilieri personali doi jurnalişti din presa locală maghiară dintre care unul cu studii medii. Deci intenţiile domniei sale au fost foarte clar exprimate mai ales că cei doi se ocupă intens cu denigrarea  celor care  nu împărtăşesc  politica administraţiei locale.

În timp   ce la Satu Mare conducerea e preocupată de asigurarea transparenţei şi a  întreţinerii unui dialog constant cu cetăţenii la Carei cei  care au opinii diferite de conducerea oraşului sau sunt dornici de dialog sunt denigraţi şi ameninţaţi chiar!

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu