E oficial! Municipiul unde se cresc doi cai în centrul oraşului la 100 m de Spital. Afacerile unei UAT şi ignorarea fiscului

• publicat la: 16 martie 2017
E oficial! Municipiul unde se cresc doi cai în centrul oraşului la 100 m de Spital. Afacerile unei UAT  şi ignorarea fiscului

Pentru cei care  încă nu cunosc  se confirmă pe zi ce trece că UAT Municipiul Carei este un incubator de afaceri de familie unde este îngăduită evaziunea fiscală. Angajaţi sau consilieri din primărie dezvoltă afaceri  cu UAT Municipiul Carei fără a fi deranjaţi vreodată de braţul legii. În primăria Carei se practică şi angajările pe cumetrii sau criterii politice  dar e  prea mare încrengătura pentru ca cineva din cadrul organelor competente de cercetare să aibă curajul de a …începe verificări şi a face constatări.

Potrivit adresei  1470 din 16 februarie 2017  se confirmă din nou că Buletin de Carei  prezintă doar  realitatea  din muncipiul Carei.  UAT Municipiul Carei adică Primăria Carei  pentru blogerii mai neşcoliţi, a  achiziţionat  în octombrie 2014   2 cai din rasa Lipiţan în valoare de 18.985,36 lei bucata. Aceştia au  fost  , Atenţie,  ..,,predaţi spre custodie  Asociaţiei Equus Carei,,  care are sediul peste drum de Spitalul Municipal  şi Ambulatoriu adică fosta Policlinică. Adresa oficială semnată de primari şi şefi de departamente  menţionează că achiziţia cailor s-a făcut prin proiectul transfrontalier  dar în acest proiect NU ESTE cuprinsă achiziţionarea de animale!

https://www.municipiulcarei.ro/media/images/Proiecte/Proiecte17.pdf

Cine jonglează cu banii publici?

În toate oraşele din Ungaria  unde se practică echitaţia, grajdurile şi manejul de cai se află la periferia localităţilor, departe de orice instituţie de sănătate.

Asociaţia  Equus Carei  are ca  administrator  un consilier angajat în cadrul primăriei, Veres Anna. Aceasta s-a pensionat în 2016 după ce în prealabil a beneficiat de reabilitarea clădirii grajdului şi manejului de către UAT Municipiul Carei partea cu grajdul şi proiect transfrontalier  iar partea cu manejul  prin proiect transfrontalier unde manager de proiect a fost nimeni altul decât soţul său angajat în primărie, Veres Toma.  O afacere de familie .

Pentru clădirea concesionată de primărie Asociaţiei Equus aceasta nu plăteşte impozit pe clădire.  Afacerea duhneşte de evaziune şi abuzuri flagrante dar  între cei 28 de membrii asociaţi  sunt oameni ai momentului  cu spate tare.   În  Procesul Verbal al sedinţei din luna august  2000  în care s-a atribuit preşedintei  Asociaţiei Equus clădirea fostului cinematograf   aceasta s-a angajat că va păstra în acel spaţiu atât cinematograful cât şi …sala de tenis de masă unde Mircea Podoba  antrena copiii careienilor!

Potrivit  paginii de Facebook  şi site ului propriu,  Asociaţia Equus are sediul în parcul Grădina Castelului.

Asociaţia nu plăteşte pentru sediul în care îşi desfăşoară activitatea impozit pe clădire cu buna ştiinţă a primarului  fapt consemnat în procesele verbale ale şedinţelor de Consiliu Local unde s-a semnalat acest aspect..

Asociaţia desfăşoară activităţi comerciale prin care face profit în urma folosirii celor doi cai  cumpăraţi de UAT Municipiul Carei din banii careienilor şi din urma închirieii camerelor din clădirea pentru care nu plăteşte impozit.

Clădirea a fost concesionată acestei Asociaţii de către Primăria Carei. Potrivit legilor în vigoare, Asociaţia Equus ar trebui să plătească utilităţile şi impozitul pe clădire. Asociaţia foloseşte clădirea ca hostel iar  cu caii  oferiţi de UAT Municipiul Carei face  prestări servicii contra cost.

Deci  UAT Municipiul Carei a decis ca din banii careienilor să cumpere cai pentru o asociaţie care face profit propriu din prestări servicii cu aceşti cai. Şi toate acestea se petrec  de ani de zile sub ochii  mai mult sau mai puţin închişi ai organelor  de cercetare a infracţiunilor economice.

Adresa oficială a UAT Municipiul Carei face referire la  proiectul transfrontalier de  Cooperare intre Nyírbátor si Carei pentru dezvoltarea comună  a destinaţiilor  turistice transfrontaliere ”  cod proiect HURO/1101/124/2.1.3   ca justificare pentru achiziţia celor două cabaline. Doar că în proiectul  menţionat şi afişat pe site ul oficial al UAT Municipiul Carei nu apare  decât   ,,finanţarea  dezvoltarea turismului transfrontalier prin amenjarea şi reabilitarea manejului din cadrul ansamblului Castelul Karolyi  Carei şi realizarea în castel a unui panoptic cu figuri ale unor  personalităţi istorice,, .

Proiectul  prin care a fost reabilitat manejul  de pe locul fostului cinematograf  l-a avut ca manager de proiect pe soţul consilierei din Primărie , Veres Toma.

Grajdul cu cai din parc este situat în prima zonă de impozitare a UAT Municipiul carei unde este interzisă creşterea şi deţinerea de animale  precum cabaline, bovine, porcine. Pentru orice alt deţinător de animale Poliţia Locală aplică amenzi drastice.

În timp ce astfel de afaceri înfloresc şi cresc sub ochii îngăduitori ai apărătorilor respectării legilor, cei care sunt blamaţi de  grupul de presă aservit primarului UAT Municipiul Carei  sunt angajatorii oneşti de careieni , plătitori de taxe şi impozite dar care refuză să facă parte din grupuri de interes în defavoarea comunităţii.

Buletin de Carei

n.r.

Găsiţi în link ul de mai jos documente din anul 2000 şi 2005 care atestă că UAT Municipiul Carei a plătit utilităţile acestei asociaţii ani de zile.

http://www.buletindecarei.ro/2015/11/primaria-carei-totul-pentru-grupul-de-interese.html

comentarii

de Bibanul la 16 martie 2017 - 11:16

Deci se confirma,Carei=stat in stat.
Autoritatile mana in mana cu coruptii!

de vasile la 16 martie 2017 - 17:47

sunt mai multi cai nu doar DOI,,,

de mihai la 17 martie 2017 - 09:21

Stie cineva cand va fi sedinta de consiliu local ?

de Buletin de Carei la 17 martie 2017 - 10:11

Buna ziua, sedinta Consilului Local va avea loc in data de 29 martie 2017 dupa spusele celor din primărie dar inca nu a fost finalizata Ordinea de zi.

de mihai la 17 martie 2017 - 18:58

Multumesc .

Lasati un comentariu