Nu s-a ţinut de cuvânt! Primarul a promis buget pe 28 februarie. Suntem deja în martie…

• publicat la: 1 martie 2017
Nu s-a ţinut de cuvânt! Primarul a promis buget pe 28 februarie. Suntem deja în martie…

Azi este 1 martie 2017. Cu alte cuvinte  luna februarie s-a încheiat fără ca administraţia Kovacs să prezinte bugetul Consiliului Local sau să îl supună dezbaterii publice  aşa cum procedează Primăria Satu Mare condusă tot de UDMR.

Se confirmă încă o dată, deşi nu mai era nevoie, că promisiunile primarului Kovacs sunt  vorbe goale sau minciuni gratuite.

Nu l-a obligat nimeni să declare că bugetul va fi supus dezbaterilor şi aprobării CL în data de 28 februarie 2017.  Sau poate avea nevoie redacţia din primărie de o ştire în  săptămâna fără infracţiuni comunicate de  IJP?

Îngâmfat şi infatuat are impresia că  poate face orice fel de afirmaţii fără acoperire în realitate. În toată campania sa electorală a declarat că va reabilita şcoala de la Ianculeşti , Căminul Cultural şi va aproba construirea Capelei mortuare, totul până la finalul anului 2016!   Promisiuni deşarte, vorbe în vânt. La fel cum a promis  că locul de amplasament al bustului Regelui Ferdinand va fi în parc pentru ca în final să accepte amplasarea lui în loc nepotrivit şi mai ales fără autorizaţii legale.

Praful s-a ales de toate aceste promisiuni la fel ca în cazul recent al bugetului pe anul 2017.

De ce fac unii oameni promisiuni pe care nu au siguranţa că le pot îndeplini?

Omul de cuvânt va renunţa la sine doar  ca să nu îşi încalce  cuvântul. Dacă un om este om de cuvânt  este  şi pentru că a învăţat  din  trecut să nu se aventureze în a promite că face ceva dacă ştie că nu poate să facă.

Revenind la buget, am intrat în luna martie şi nu avem buget. Cetăţenii Careiului nu au fost consultaţi, dezbaterile trebuiau să înceapă iar  administraţia să iasă din  imobilismul funcţionăresc.  În mod normal şi democratic, priorităţile ar fi trebuit stabilite de cetăţenii plătitori de impozite şi nu de camarila politică.

Oraşul este din ce în ce mai neîngrijit, la fel şi ansamblul pe care  stă bustul lui Avram Iancu, înfloreşte  cea mai veche industrie sub ochii protectori ai celor care ar trebui să ia măsuri de protecţie a  locuitorilor, gropile se adâncesc pe zi ce trece  dar singura preocupare a primarului este asigurarea de fonduri pentru redacţia creată în primărie pentru  abaterea atenţiei de la adevărata  activitate a administraţiei pe care o conduce .

În data de 13 februarie eram anunţaţi că  bugetul este în curs de definitivare şi va fi supus aprobării consilierilor pe data de 28 februarie.

 

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu