Primarul Kereskényi Gábor a făcut conferinţă de presă pentru prezentarea bugetului încă din 15 februarie. La Carei Primăria se ascunde după presa aservită

• publicat la: 2 March 2017
Primarul Kereskényi Gábor a făcut conferinţă de presă pentru prezentarea bugetului încă din 15 februarie. La Carei Primăria se ascunde după  presa aservită

În cadrul conferinței de presă susținute în data de 15 februarie de primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor împreună cu viceprimarii Adrian Albu și Doina Feher și administratorul public Masculic Csaba, au fost prezentate obiectivele majore cuprinse în bugetul pe anul 2017 pentru municipiul Satu Mare. Acest proiect al ”reparațiilor și proiectelor” se găsește în perioada de consultare publică, după cum a spus primarul în deschiderea conferinței.

”Dorim ca prin acest proiect să recuperăm handicapul față de orașele similare, deoarece nu am moștenit niciun proiect care să fie eligibil, de aceea vrem ca bugetul actual să fie transparent, echilibrat și adaptat nevoilor orașului”, a declarat Kereskényi Gábor.

Bugetul municipiului Satu Mare pentru 2017 este de 297 milioane lei, din care cheltuieli pentru funcționarea diferitelor instituții 254 milioane lei și 43 milioane lei reprezintă bugetul pentru investiții.

Prin acest buget, Primăria Satu Mare va reabilita în 2017 un total de 250.000 metri pătrați de carosabil, în valoare de 25 milioane lei, lucrări care se vor realiza sincronizat cu lucrări ce le au în proiect Apaserv, Electrica, EON Gaz și alți furnizori de servicii.

Se vor face parcări etajate în centru, pentru care s-au identificat două locații: pe strada Kogălniceanu și strada Decebal. Se va reabilita centrul istoric și se va revitaliza Centrul Nou.

Vor fi realizate documentații pentru reabilitarea a șapte unități de învățământ. În prezent există proiecte tehnice pentru reabilitarea Colegiului Tehnic „Unio-Traian Vuia”, școlilor ”Mircea Eliade”, ”Octavian Goga” și ”Lucian Blaga”. Aceste investiții vor însuma peste 2 milioane lei.

Se realizează studii de fezabilitate pentru o sală polivalentă, un bazin de înot, reabilitarea complexului sportiv Dinamo, reabilitarea unei părți din parcul UFO, o pistă de biciclete spre Dara și spre podul Golescu, amenajarea malului Someșului între cele două poduri și zona de agrement Lacul Cubic.

În final, primarul Kereskényi Gábor a prezentat proiectele de amenajare peisagistică a Grădinii Romei, a parcului din Piața Libertății și a parcului de pe Bulevardul Vasile Lucaciu, mentionează colegii de la actualitateasm.ro .

Ceea ce la Satu Mare este considerat normalitate la Carei este supus  atacurilor din partea redacţiei ce funcţionează la UAT Municipiul Carei. Finul primarului, intră  la comentarii pe pagina Buletin de Carei pentru a-l apăra pe naşul său pentru scăpările legate de buget şi consideră dezinformare semnalările noastre  care coincid cu cele ce au loc la Primăria Satu Mare.

Primarul Kovacs nu a ieşit  niciodată într-o conferinţă de presă pentru a prezenta bugetul. Nu are program de audienţe şi nu remite comunicate de presă deşi are ca şi consilieri personali doi redactori activi în presa scrisă dintre care  unul cu studii medii. Ai crede că dacă ambele administraţii de municipii  sătmărene sunt UDMR vor proceda  aidoma dar se pare că şi aici  persoana e cea care contează şi nu partidul. Careienii au şi ei dreptul să cunoască pe ce se vor cheltui banii lor.

 

Buletin de Carei

 

 

 

Lasati un comentariu