Un primar şi preşedinte al UDMR: ,,…sunteţi prea puţini şi prea săraci ca să se facă o Capelă mortuară la Ianculeşti…,,

• publicat la: 30 martie 2017
Un primar şi preşedinte al UDMR: ,,…sunteţi prea puţini şi prea săraci  ca să se facă o Capelă mortuară la Ianculeşti…,,

Miercuri 29 martie 2017 a avut loc şedinţa Consiliului Local Carei  în care a fost supus dezbaterii Bugetul pe anul în curs. Pe Ordinea de zi au figurat 22 de proiecte de hotătâre  şi punctul Diverse.

A şocat din nou afirmaţia primarului Kovacs Eugen care este şi preşedinte al UDMR Carei în ce priveşte construirea unei Capele Mortuare în satul de moţi Ianculeşti ce aparţine de UAT Municipiul Carei.

..,, fracţiunea UDMR a pus o întrebare primarului…catolicii de ce nu primesc o capelă de la oraş? eu am răspuns că vom construi  noi oraşul o capelă în Ianculeşti şi probabil vom folosi şi noi reformaţii capela aceasta a oraşului din Ianculeşti pentru înmormântări…eu consider că Ianculeştiul este partea a Careiului, vom asfalta şi acolo dar sunteţi prea puţini şi prea săraci  ca să se facă o Capelă..eu cred că nu e un efort aşa mare financiar  dar nu vreau să facem politică din aceasta…să nu facă din asta unii consiieri un stindard că la Ianculeşti nu s-a făcut capela şi ungurii ăştia nu vrea să facă, nu-mi place că alunecăm în direcţia asta că nu e cazul…,, – Kovacs Eugen.

Pentru cititorii care nu sunt din Carei precizăm că în oraş avem o Capelă mortuară Reformată în cimitirul reformat, o Capelă romano-catolică în cimitirul Rozalia şi alta în cimitirul Mestereszi, o Capelă Ortodoxă în cimitirul Mestereszi şi una greco-catolică în curtea bisericii Sf.Andrei care nu apare pe HARTA CAREI.

Satul de moţi Ianculeşti care aparţine de UAT Municipiul Carei are drumuri de pământ, străzile sunt numerotate adică nu au nume pentru a nu putea fi accesate proiecte, nu există transport în comun pentru săteni, nu există şcoală şi nici grădiniţa iar copii fac naveta la Carei, nu există Cămin Cultural funcţional , nici apă potabilă sau canalizare iar sătenii au făcut fiecare după puterile lor  trotuare.

Aşa că îndârjirea cu care primarul şi preşedintele UDMR Carei scoate în derizoriu  necesitatea unui sat de moţi  de a dispune de Capelă mortuară şochează.

Nu e de mirare atunci că nu se aprobă amplasarea în Carei a bustului lui Mihai Eminescu, a lui Ionel Brătianu iar bustul regelui Ferdinanad a fost aruncat într-o intersecţie fără avize legale. Potrivit unei adrese oficiale, municipiul Carei este împărţit în perimetre etnice adică românii nu îşi pot amplasa busturile simbol în parcurile oraşului ci doar în anumite perimetre.

 

Buletin de Carei

http://www.buletindecarei.ro/2017/02/o-primarie-din-judetul-satu-mare-refuza-construirea-unei-capele-mortuare-pentru-satul-din-administrare.html

comentarii

Lasati un comentariu