Ziua Mondială a Apei – Știi ce apă consumi?

• publicat la: 22 March 2017
Ziua Mondială a Apei – Știi ce apă consumi?

Anual, în ziua de 22 Martie, sărbătorim Ziua Mondială a Apei. Această zi este menită să ne amintească cât de vitală este apa în viața fiecăruia dintre noi. Așadar, astăzi ne vom îndrepta atenția asupra apei îmbuteliate, fie ea carbogazoasă sau plată.

Acum este foarte simplu să identificăm conținutul de minerale printr-o simplă scanare a codului de bare al produselor, utilizând Aplicația InfoCons, disponibilă GRATUIT pentru dispozitive mobile cu sistem de operare Android sau iOS.

Este recomandat să tineți seama de gradul de mineralizare (înscris pe etichetă, în cazul apelor minerale naturale sub forma reziduului sec total), în special atunci când există restricții medicale sau suferiți de anumite boli.

Vezi la ce trebuie să fii atent la achiziționarea apelor minerale naturale și apelor de izvor.

Verificați înainte de achiziționarea produselor tip Apă îmbuteliată:

  • integritatea ambalajului;
  • conținutul de minerale și reziduu sec;

De asemenea, trebuie să acordăm o atenție deosebită condițiilor de păstrare și depozitare. Una dintre indicațiile prezentate pe etichetele tuturor produselor, A se feri de razele solare și îngheț, este usor trecută cu vederea de către consumatori, ea fiind de multe ori omisă, având însă un efect direct asupra calității produselor.

Ești un consumator activ și vrei să fii mai bine informat? Accesază și testele comparative efectuate de InfoCons cu privire la produsele tip Apă îmbuteliată și prezentarea interactivă a rezultatelor:

 

InfoCons (www.infocons.ro), Asociație pentru Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercita-le apelând 021 9615!

Lasati un comentariu