O femeie din Carei reclamă furtul a 34.000 lei din locuinţă. Alte infracţiuni rezolvate de Poliţie

• publicat la: 5 April 2017
O femeie din Carei reclamă furtul a 34.000 lei din locuinţă. Alte infracţiuni rezolvate de Poliţie

Poliţiştii au identificat un careian  de 17 de ani, care a sustras  dintr-o locuință  suma de 17.000 lei și 3800 Euro.

La data de 03 aprilie  a.c., o femeie din Carei a sesizat  poliţia că, în cursul serii, persoane necunoscute  i-au pătruns în locuință prin escaladarea unui geam și i-au furat suma de 17.000 lei și 3800 Euro.

Investigaţiile şi cercetările efectuate de poliţişti au dus la identificarea unui tânăr de 17 de ani, din Carei, bănuit de comiterea furtului.  Valoarea totală a prejudiciului cauzat este de 34 000 de lei, care până în prezent nu a fost recuperat.

Cel în cauză a  fost reţinut pentru o perioadă de 24 ore, urmând să fie prezentat  Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei, cu propunere de luare a unor măsuri preventive. Cercetările continuă în acest caz, pentru alte cazuri renunţându-se la continuarea cercetărilor şi recuperarea prejudiciului prin trimiterea de adrese  de clasare.

  

 Un bărbat de 42 de ani, a fost reținut pentru 24 de ore de către polițiști, ca urmare a faptului că ar fi  participat la comiterea a două furturi din două locuințe din Dindești, împreună cu un tânăr de 19 ani.

 Ca urmare a activităților desfășurate, materializate în probe administrate în cadrul dosarului penal instrumentat,  polițiștii Postului de Poliție Comunal Andrid  au identificat ca principali bănuiți în comiterea a două fururi calificate din două locuințe,  un tânăr de 19 ani   și un bărbat de 42 ani, ambii din localitatea Dindești.

În sarcina  acestora  s-a reținut  faptul că în cursul lunii ianuarie 2016 ar fi pătruns prin ușa închisă dar neasigurată  în locuința unei consătene, la care au lucrat ca zilieri și au sustras suma de 500 Euro și un laptop.  Tot în sarcina celor doi a fost reținută o a doua faptă de furt calificat, comisă în cursul lunii aprilie 2016  dintr-o altă locuință din Dindești. În acest caz aceștia  ar fi pătruns în locuință prin spargerea unui geam și au sustras suma de 450 lei.

În ambele cauze cei doi au urmărit momentul în care  proprietarii locuințelor erau plecați de acasă.

Bărbatul de 42 ani a  fost reţinut pentru o perioadă de 24 ore, urmând să fie prezentat  Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei cu propunere de luare a unor măsuri preventive. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale a acestora.

Poliţiştii sătmăreni au acţionat pe parcursul zilei de ieri, 04.04.a.c. pe drumurile publice de pe raza judeţului, pentru prevenirea şi combaterea cauzelor  generatoare de accidente de circulaţie.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 126 sancţiuni contravenţionale, în valoare de  21188 lei. Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce, 4 permise de conducere.

Buletin de Carei sursa OJP

Lasati un comentariu