Până unde merge jefuirea românilor

• publicat la: 5 aprilie 2017
Până unde merge jefuirea românilor

La Rosia Montana metalul cel mai cautat nu este uraniul, wolframul, litiumul ori cobaltul… ci aurul. Nu este vorba de un zacamant de aur obisnuit, comun, masurabil prin puritate, in 18 sau 24 de karate, asa cum suntem obisnuiti. Este vorba de un zacamant cu adevarat special, un zacamant unic in lume… Ei bine, este vorba de AURUL MONOATOMIC. Probabil ca unii dintre cititori, se intreaba ce este atat de special la el. Marturisesc ca la fel am interpretat si eu informatia pana cand am aflat despre calitățile și, mai cu seama de proprietatile lui terapeutice, fara insa a le ignora pe cele militare!
Intamplarea – daca pot spune asa – a fost sa cunosc un „om”, cetatean roman, geolog de profesie, plecat din tara in urma cu 40 de ani, stabilit in Toronto, aflat in vizita la o ruda din Brasov. „Omul” avea contract cu o companie canadiana, companie angajata de Gabriel Resurse, concesionarul terenurilor de la Rosia Montana, pentru studii si prospectii geologice privind straturile si componenta solului. Intr-o discutie pornita de la o tema IT… povestea a curs spre Rosia Montana si comorile locului.
Fiind din fire sceptic, am crezut ca vorbeau doar aburii berii amestecate cu whisky. „Omul” vazand ca… nu-l iau in serios a scos din buzunar o cutie (cam cat una de chibrituri) din care a ales doua „pietricele” de culoare galben-rosiatica nu mai mari decat o boaba de piper.
Mi le-a pus in palma si mi-a spus sa strang pumnul pentru un minut, apoi sa-i spun ce simt. (Cu o zi inainte, urcasem Tampa pe jos si aveam o febra musculara aproape generala: spate, brate, abdomen, gambe).

continuare pe infobrasov.net

Lasati un comentariu