Poliţia informează …

• publicat la: 12 aprilie 2017
Poliţia informează …

Doi condamnați la închisoare cu executare, unul din Carei și unul din Satu Mare, au fost încarcerați ieri, 11.04.2017, în baza mandatelor emise de instanțe.

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Carei, împreună cu cei din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale și cu sprijinul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale, l-au identificat și prins pe raza municipiului Carei, pe numitul Andrei L., de 55 ani, din localitate, pe numele căruia a fost emis, de către Judecătoria Carei, un mandat de executare a pedepsei închisorii, prin care a fost condamnat la 2 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru comiterea a două infracțiuni de șantaj.

Și polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Satu Mare au depistat și reținut în zona străzii Ostrovului, un bărbat de 43 de ani din Satu Mare, Gabor B.,  care are de executat 4 ani de detenție, pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de furt, în baza unui mandat de executare a pedepsei emis de către Judecatoria Satu Mare.

Polițiștii  sătmăreni au desfășurat ieri activități  în baza  Planului de acțiune național, pentru combaterea conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice şi pentru verificarea respectării acordării priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public. 

În acest context au fost constatate două infracțiuni și au  fost aplicate 53 sancţiuni contravenţionale. Ca și măsură complementară, s-a dispus ridicarea în vederea suspendării a 10 permise de conducere, din care 9 pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public și unul pentru consum de alcool la volan.

În data de 11.04.2017, în jurul orei 17.50, pe strada  Ignișului, din Carei, un bărbat de 55 de ani din municipiu, în timp ce conducea autoturismul proprietate personală, nu a acordat prioritate de trecere și a accidentat o  minoră de 16 ani, din Carei,  care,  în calitate de pieton, era angajată regulamentar în traversarea străzii, pe trecerea pentru pietoni semnalizată corespunzător cu indicator și marcaj rutier. În urma evenimentului  a rezultat rănirea ușoară a minorei, care a fost transportată la Spitalul municipal Carei pentru investigații și îngrijiri medicale.  Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, urmând ca împrejurările comiterii accidentului să fie cercetate în dosarul penal deschis în acest scop.

În jurul miezului nopții de 11/12.04.a.c., patrula de ordine și siguranță publică a orașului Ardud, a identificat în trafic prin localitate un conducător auto de 43 de ani din Ardud, care se urcase la volan deși consumase băuturi alcoolice. Pentru acesta, aparatul etilotest a indicat o valoare de 1.17 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză este cercetat sub aspectul săvarșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Lasati un comentariu