Reacţie extremă a unui careian la adresa bustului Eroului Naţional Avram Iancu

• publicat la: 11 aprilie 2017
Reacţie extremă a unui careian  la adresa bustului Eroului Naţional Avram Iancu

Urmare a materialelor incitatoare la adresa Buletin de Carei si administratorului acestuia postate de catre consilierii primarului Kovacs unii careieni reacţionează în mod extremist.

Dániel Caraba Mai bine ar fi daca l-ati demola. 🙂

Like · Reply ·

Comentariul a apărut în  urma  postării  unui articol legat de necesitatea reabilitării soclului pe care stă revoluţionarul român Avram Iancu.

http://www.buletindecarei.ro/2017/04/specialistii-recomanda-reabilitarea-soclului-pe-care-sta-eroul-national-avram-iancu.html

Aceasta este reacţia unui careian la adresa unui bust al unui Erou Naţional român! Nu mai este nevoie de nici un comentariu la adresa sa pentru că s-a caracterizat singur.

Tonul este dat de conducerea totalitară a Careiului care tratează discriminator locuitorii oraşului în mod special românii. Bustul lui Avram Iancu din centrul oraşului  este lăsat în mod deliberat în paragină de către  administraţia Kovacs-Keiser. Aceasta nu a investit pentru reabilitarea soclului Eroului Naţional Avram Iancu de la Carei existând chiar un plan pentru demolarea acestuia încă din martie 2013.

În tot acest timp busturile etnicilor maghiari sunt atent îngrijite  de administraţia locală.

Într-o situaţie similară s-a aflat Monumentul Ostaşului Român  pentru a cărui reabilitare consilierul Ciută a făcut o interpelare la Parlamentul României iar ulterior au fost alocate fonduri prin Consiliul Judeţean care a autorizat Muzeul judeţean să se ocupe de restaurarea lui. Pe perioada lucrărilor primarul Kovacs a aprobat trecerea  acestui  obiectiv în proprietatea Muzeului Judeţean deşi UAT Municipiul Carei era cel care trebuia să reabiliteze acest monument  reprezentativ pentru  români.

La conducerea UAT Municipiul Carei se află doar  membri ai UDMR Carei  care desconsideră românii prin  tot felul de acţiuni.

Ei se dau ,,de ceasu morţii,,  să fie linişte în  oraş în sensul de a reduce la tăcere  românii  cu spirit civic  pentru ca în acest timp să îşi ducă la îndeplinire planurile de  discriminare pe criterii etnice în Carei.

 

Buletin de Carei

comentarii

de mihai la 12 aprilie 2017 - 08:10

Mai Caraba Daniel habar n,ai cine a fost AVRAM IANCU.Tu stii numai de Petofi si de Horty, habar n,ai de istoria Romanilor

de Daniel. C la 12 aprilie 2017 - 14:45

Stiu cine a fost Iancu,domnule Mihai. Pe Petőfi si pe Horthy nu il poti compara cu el. 🙂

de Aurel la 12 aprilie 2017 - 15:25

termen de comparatie nu exista pentru ca Iancu Avram nu a deportat evrei si romani ca si horty si nici nu a scris poezii impotriva maghiarilor. Avram Iancu a aparat drepturile romanilor asupriti de imperiul austro ungar din Transilvania. Avram Iancu a fost un roman get beget care a luptat pentru ca poporul sau sa fie tratat la fel cu minoritarii din Transilvania.

de Pentru Daniel la 15 aprilie 2017 - 23:52

Un frustrat s-a trezit să vorbească. Eu consider că i s-a dat prea multă importanță. Este un neica nimeni care s-a trezit vorbind. El doar reproduce ca și un papagal ce i-au băgat alții în cap, respectiv aparatul de propagandă finanțat de statut maghiar, episcopia reformată și romano-catolică, cu sprijinul nemijlocit al udmr. Nimic mai simplu. E demn de milă. Marele filosof Nietzche spunea: ”Fanatismul este modul de exprimare al celor cu voință slabă”.

Daniel San, ești o victimă îndoctrinată. Gândește-te la ce ți-am scris eu aici. Poate nu e prea târziu pentru tine. Îndobitociții ăștia, ca și tine, sunt folosiți de mecanismul descris mai sus pentru a adăpa monștrii șovinismului.

Pe Avram Iancu lasă-l tu în seama noastră. De nu i-i vrea, apoi gândește-te bine. Că cine seamănă vânt, culege furtună.

Lasati un comentariu