Şedinţă extraordinară a CL Carei. Centrul Social nu are autorizaţie de securitate la incendiu?

• publicat la: 20 aprilie 2017
Şedinţă extraordinară a CL Carei. Centrul Social nu are autorizaţie de securitate la incendiu?

În Republica de la Carei  nu te poţi plictisi niciodată. Mereu ies la iveală noi şi noi aspecte ale modului de administrare ale oraşului  de care nu ştii dacă să râzi sau să te necăjeşti pentru că sunt  suportate din banul public adunat de la noi toţi cei care contribuim la buget. Deşi plătim mai multe persoane de la bugetul local care să administreze paginile UAT Municipiul Carei, încă nu a apărut nici un material informativ despre şedinţa care va avea  loc vineri 21 aprilie 2017. Să fie de vina conţinutul Ordinii de Zi? În mod sigur va apare după semnalările noastre….

Vineri, 21 aprilie de la ora 11,00 va avea loc o şedinţă extraordinară a Consiliului Local. Deşi materialele trebuiesc distribuite cu 3 zile înainte de şedinţă acestea au sosit cu întârziere. Pe Ordinea de zi a şedinţei extraordinare se află nu mai puţin de 17 proiecte de hotărâre.

AICI le puteţi citi

INVITATIE

Printre cele 17 proiecte de hotărâri se află şi unul legat de o investiţie la Centrul Social Carei, obiectiv realizat  recent din finanţare nerambursabilă din fonduri europene. Adică   2 milioane de euro cât a costat reabilitarea Centrului Social din fonduri europene nu au fost de  ajuns pentru a finaliza lucrările prevăzute în proiect? Manager  de proiect a fost Veress Toma  care  acum  vrea lucrări suplimentare pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu!

Deci Centrul Social Carei a funcţionat fără autorizaţie de securitate la incendiu?

Nu este pentru prima dată când Primăria vrea să pună în curat cu mâna consilierilor diversele  inginerii financiare  de care beneficiază un anumit grup de interes din apropierea sa. Vezi şi cazul apă termală gratuita pentru societatea căreia i-a fost concesionat ştrandul pentru o mie de euro anual sau cazul întocmirii Registrului de spaţii verzi!

Tot mâine consilierii vor vota pentru aprobarea unui Studiu de Fezabilitate privind introducerea gazului în clădirea de pe strada 1 Decembrie 1918  nr.15 ce este în proprietatea UAT Municipiul Carei adică a primăriei.  Aici are sediul PFA Petkes Iosif, actual consilier UDMR. Tot în această clădire funcţionează sediul ALDE  şi EMNP-PPDMT, depozit Nagy Attila, CAR Satu Mare şi Asociaţia Unirea 2009.

Buletin de Carei

comentarii

de Calin la 21 aprilie 2017 - 09:00

cine plateste amenda? daca era la un local simplu demult eram sanctionati dar la primaria Carei se admite nerespectarea legilor!

de CREDUL la 21 aprilie 2017 - 11:43

La primaria Carei Kovacs Eugen Jeno bacsi este LEGEA!!!

de Buletin de Carei la 21 aprilie 2017 - 12:33

Avand in vedere ca are poprire pe salariu pentru neplata datoriilor la bugetul de stat dupa falimentarea celor 4 firme ale sale avem imaginea Legii in Republica de la Carei.

de CREDUL la 21 aprilie 2017 - 14:02

A venit de la tara la Carei pentru ca nu place munca in agricultua si la coada vaci.Mai bine rămânea acolo unde s-a nascut si dadea lectii consatenilor dansului din Asuaj.Discuta cu cetatenii exact ca un GRAJDAR.RUSINE TOV.primar!!!

de Careian. la 21 aprilie 2017 - 14:13

Asa este.Foarte multi Careieni au plecat din acest oras din cauza acestui individ din MM.Din pacate a distrus ce sa putut.Avem un oras mizerabil si plin de rahat,praf cu oameni tristi si mintiti.

de birta la 24 aprilie 2017 - 06:02

Ref: „Centrul Social nu are autorizaţie de securitate la incendiu?” Sa vedem limpede acest aspect căci mulţi pricep puţini cunosc. „Avizele şi autorizatţiile de securitate la incendiu , precum şi cele de protecţie civilă se emit
potrivit legii, de către inspectoratele judeţene, pentru categoriile de construcţii şi amenajări stabilite prin hotărâri ale Guvernului”(OMAI 129/2016).
În acelaşi act normativ se stabileşte :” în situaţia în care lucrările de modificare şi/sau de schimbare a destinaţiei vizează o construcţie/spaţiu, amenajare sau instalaţie, care nu are autorizaţie de securitate la incendiu,
documentaţia de avizare/autorizare trebuie să trateze întreaga construcţie/spaţiu, amenajare sau instalaţie”(art7 alin.3) şi de asemenea „Documentaţia tehnică trebuie să respecte
prevederile reglementărilor tehnice în
vigoare la data:
a) realizării construcţiilor noi;
b) realizării lucrărilor de modificare şi/sau de schimbare a destinaţiei construcţiilor ori de modificare a instalaţiilor existente sau să cuprindă măsuri alternative în raport cu respectivele cerinţe, atunci când în mod justificat tehnic unele dintre acestea nu pot fi îndeplinite;
c) depunerii cererii de emitere a autorizaţiei pentru construcţiile sau instalaţiile care au fost puse în funcţiune fără autorizaţie de securitate la incendiu sau să cuprindă măsuri alternative în raport cu respectivele cerinţe, atunci când în mod justificat tehnic unele dintre acestea nu pot fi îndeplinite”.

dealungul anilor Guvernele au emis mai multe hotărâri în acest sens ultimul fiind Hotărârea Guvernului No.571/2016.

de birta la 24 aprilie 2017 - 06:24

Să vedem clar acest aspect căci mulţi cunosc puţini ştiu despre autorizaţiile de securitate la incendiu.
Ordinul Ministerului Afacerilor Interne Nr.129/2016 prevedela art.2″Avizele şi autorizaţiile de securitate la incendiu, precum şi cele de protecţie civilă se emit,potrivit legii, de către inspectoratele judeţene, pentru categoriile de construcţii şi amenajări stabilite prin hotărâri ale Guvernului.”
art.7 alin.3 „(3) în situaţia în care lucrările de modificare şi/sau de schimbare a destinaţiei vizează o construcţie/spaţiu, amenajare sau instalaţie, care nu are autorizaţie de securitate la incendiu, documentaţia de avizare/autorizare trebuie să trateze întreaga construcţie/spaţiu, amenajare
sau instalaţie”
art.8 ” Documentaţia tehnică trebuie să respecte prevederile reglementărilor tehnice în vigoare la data:
a) realizării construcţiilor noi;
b) realizării lucrărilor de modificare şi/sau de schimbare a destinaţiei construcţiilor ori de modificare a instalaţiilor existente sau să cuprindă măsuri alternative în raport cu respectivele cerinţe, atunci când în mod justificat tehnic unele dintre acestea nu pot fi îndeplinite;
c) depunerii cererii de emitere a autorizaţiei pentru construcţiile sau instalaţiile care au fost puse în funcţiune fără autorizaţie de securitate la incendiu sau să cuprindă măsuri alternative în raport cu respectivele cerinţe, atunci când în mod justificat tehnic unele dintre acestea nu pot fi îndeplinite.”
Autorizarea din punct de vedere al securităţii la incendiu a construcţiilor a început în România în anul 1995.Înainte au existat alte reglementări în domeniu. Obiectivul în cauză a fost cazarmă dealungul a zeci de ani,administrat de M.Ap.N. şi este lesne de înţeles că nu are autorizaţie de securitate la incendiu(PSI).Efectuîndu-se recent lucrări de reamenajare a locaţiei se pune deci problema obţinerii autorizaţiei conf.art.8 din actul normativ citat.Întâi însă trebuie realizate condiţiile care să permită autorizarea (cele 5 puncte menţionate în OMAI 129/2016)
Aceste lucrări nu sunt ieftine.

Lasati un comentariu