Ce legătură este între instanţa careiană şi consilierul cu studii medii al primarului? Buletin de Carei şi Daniela Ciută sunt hărţuiţi constant

• publicat la: 9 mai 2017
Ce legătură este între instanţa careiană şi  consilierul cu studii medii al primarului? Buletin de Carei şi Daniela Ciută sunt hărţuiţi constant

Buletin de Carei şi Daniela Ciută sunt mereu hărţuiţi  şi supuşi linşajului mediatic  pentru materialele care dovedesc cu documente  cum sunt discriminaţi românii din Carei cu tot ce presupune aceasta. Politicianul Megyeri Tamas Robert, membru al biroului UDMR Carei , referent la Camera Deputaţilor şi consilier personal al primarului UAT Municipiul Carei, cu studii medii dupa cum apare  în materialele oficiale, lansează acuzaţii deosebit de grave la adresa Buletin de Carei şi Daniela Ciută fără însă a le documenta. Acesta  ştie dinainte chiar decizia instanţei careiene….Cititorii de limbă maghiară sunt incitaţi împotriva Buletin de Carei şi Daniela Ciută prin astfel de materiale denigratoare . Pentru corecta informare a lor am trimis un Drept la Replică acestei persoane dar nu a fost publicat.

Aceasta a fost trimiterea-

Referitor la articolul apărut pe  anziksz 2017. 04. 22.18:27 , vă trimit spre publicare imediată următorul Drept  la Replică pe care să îl postaţi  tradus, pentru informarea  corectă a cititorilor de limbă maghiară.

 

Drept la Replică

Urmare a numeroaselor hărţuiri , denigrări,  minciuni  şi acuzaţii deosebit de grave, unele ce  derivă din slaba cunoaştere a limbii române şi deci de neînţelegere a materialelor din Buletin de Carei doresc  să fac câteva precizări.

În articolul apărut la data de 22 aprilie şi intitulat  ,,Să-i fie rușine!,,  fabulaţia şi imaginaţia  consilierului personal al primarului Kovacs, Megyeri Tamas Robert, care este şi politician , membru al UDMR Carei,  a depăşit  orice limită. Nici un document nu este postat pentru a-şi  susţine afirmaţiile la adresa mea.

1.      ,,Din răzbunare au scos o poză mai veche de a mea ,, ..Pozele postate pe Buletin de Carei nu sunt  ,,scoase ,,  din răzbunare  ci  reflectă   realitatea, adică  modul în care a fost îmbrăcat, mai sumar,  la un eveniment de înaltă ţinută culturală   fapt ce am considerat că nu face parte din codul  bunelor maniere de prezentare la  astfel de evenimente.

2.      ,,S-au afundat și mai mult în represalii iraționale: au falsificat un document, au prezentat un contract de al meu, ca și cum aceasta ar fi durat mai mulți ani,,  Falsificarea unui document este un caz penal , mai ales a unui document public cum este un contract de prestări servicii.  Dovediţi că este documentul postat de Buletin de Carei  este fals  şi anunţaţi organele competente pentru a constata şi penaliza falsul, altfel  autorul rămâne doar un mincinos. Pentru cititori ofer definiţia cuvântului a falsifica aşa cum apare ea în DEX…FALSIFICÁ, falsífic, vb. I. Tranz. 1. A alcătui, a confecționa un lucru asemănător cu altul, cu scopul de a înșela; a plăsmui; a contraface.

3.      ,,reacția umană de a se opune tăierii copacilor a folosit-o pentru a clădi cariera politică a soțului său,,.  Cariera politică a soţului meu a început în anul 1996. Denigrările la adresa mea  şi a lui au început din momentul când acesta a făcut  cunoscută  în diverse medii  intenţia sa de a candida la primărie. Pentru corecta informare a cititorilor, Ilie Ciută nu are nevoie de altcineva pentru a-şi face  carieră politică  pentru  că nu are nevoie de  nici un favor, nici financiar nici de altă natură.  Fiind fiecare dintre noi   intelectuali, independenţi financiar, cu firmă proprie de producţie  de peste 25 de ani,  realizaţi pe plan profesional înainte de depunerea candidaturii în cazul lui Ilie Ciută şi înainte de  implicarea direct în presă în cazul Daniela Ciută, nu avem nevoie nici de posturi  de bugetari şi nici  de contracte cu statul sau regiile statului sau alte  beneficii  de pe urma vreunei funcţii.  Nu aţi dat nici o informaţie legată de tăierea celor peste 220 de arbori din parc la care faceţi referire. De ce? Unde a ajuns atâta material lemons care trebuia  valorificat  prin licitaţie şi care aparţine şi careienilor?

4,,Se află pe rol mai multe procese împotriva lor. Mai precis, ca legea să îi oblige la un anumit nivel, să se comporte responsabil.,,   Amicul pe care îl însoţiţi la Tribunalul Satu Mare   şi pe care îl susţineţi necondiţionat are pe rol numeroase procese de pe vremea când lucra la cotidianul judeţean unde a fost director iar acum a ajuns bloger cu contract semnat de primarul Kovacs  naşul său. Eu nu mă ridic la nivelul acestui număr  de procese cu diferite firme şi persoane.

5.,,treaba este că și-au bătut joc de hotărârea definitivă pronunțată de prima și apoi și de cea de a doua instanță. Și-au cerut scuze într-un mod incalificabil.,,   Acuzaţia de bătaie de joc nu are suport  . Dacă are vă rog să îl faceţi public  ca să nu induceţi în eroare cititorii. Ce înseamnă a cere scuze în mod incalificabil? Aţi detectat cumva vreo minciună? Daca da vă rog să o faceţi publică  altfel riscaţi să vă pierdeţi credibilitatea.

6.Fraza …,, Bineînțeles se știe cui îi va da dreptate instanța, așa cum a făcut deja de atâtea ori: mie. Adică: normalității. Fiindcă este împotriva naturii ca cineva să se comporte fără limite, să acuze oameni pe temeiul unor adevăruri parțiale, să umilească oameni,, …este una deosebit de gravă  şi  induce ideea unei colaborări pe care o aveţi cu cineva din cadrul instanţelor de judecată din moment  ce cunoaşteţi în avans verdictul.

Exprimarea de forţă   se regăseşte şi în alte articole, unul dintre acestea fiind ,,Ce-i drept e drept! :D,,  din data de 4 aprilie unde  se face referire la viceprimarul din Căpleni ….,,mi-a transmis că mai devreme sau mai târziu mă voi afla din nou în proces. (Arată-mi ce poți.),,. Provocarea ,,Arată-mi ce poţi ,, lasă să se înţeleagă  siguranţa  avută în faţa instanţelor de judecată.

Doriţi să transmiteţi cititorilor că  aveţi posibilitatea de a cunoaşte verdictul instanţei careiene chiar înainte de data procesului care va avea loc pe 22 mai şi la care faceţi mereu referire? 

Ştim că pe lângă postul de consilier al primarului Kovacs din Carei mai sunteţi angajat şi ca referent la Camera Deputaţilor cum reiese din Declaraţia de Avere. Au acestea vreo relevanţă în afirmaţiile de forţă pe care le faceţi?

Vă rog să retrageţi acuzaţia de ,,falsificare,,  dacă nu o puteţi dovedi , în caz contrar  fiind  nevoită să apelez la instanţă.

Daniela Ciută

07 mai 2017

Lasati un comentariu