Consiliul Local Carei a discutat despre construirea unui adăpost pentru câinii vagabonzi

• publicat la: 5 mai 2017
Consiliul Local Carei a discutat despre construirea unui adăpost pentru câinii vagabonzi

La şedinţa din data de  3 mai 2017 a Consiliului Local Carei a fost luată în discuţie necesitatea construirii unui adăpost pentru cîinii vagabonzi din oraş. Prezentă la discuţii, preşedinta Asociaţiei de protecţia animalelor Puffi, Maria Ardelean,  a reiterat ideea introducerii obligativităţii sterilizării patrupedelor pentru a nu scăpa de sub control fenomenul  maidanezilor din oraş dar şi a importanţei  construirii unui spaţiu pentru animalele fără stăpân.  Consilierii au  luat act de Protocolul de colaborare dintre UAT Municipiul Carei şi Asociaţia Puffi în care sunt prevăzute obligaţiile celor două părţi precum şi cheltuielile pentru gestionarea câinilor fără stăpân. Primarul Kovacs a apreciat ca pozitivă activitatea acestei asociaţii şi a promis că peste o lună va exista terenul pe care se va putea construi adăpostul precizând că după darea lui în folosinţă are pretenţia de a nu mai vedea pe stradă maidanezi.

Consilierii au fost de acord ca acest protocol să aibă valabilitate până în 31  decembrie 2017 când se presupune că va fi terminată construcţia în discuţie. Protocolul anterior a expirat la data de 20 martie 2017.

Pentru activităţile Asociaţiei de protecţie a animalelor Puffi primăria Carei a acordat în cursul anului trecut sprijin financiar în valoare de 12.531 lei şi  202.867 lei  din capitolul 74.

Terenul vizat pentru construcţia adăpostului este cel d epe strada Căplenilor unde funcţiona Unitatea Militară. Potrivit  datelor oferite de Maria Ardelean, până la ora actuală au fost sterilizaţi  1496 câini, 138 de pisici şi au fost daţi  în adopţie peste 900 de câini.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu