La Carei elevii au stat la coadă de bună voie pentru un autograf pe o carte de la fetiţa Zurli şi Mirela Retegan. Reapare bucuria de a citi

• publicat la: 8 mai 2017
La Carei  elevii au stat la coadă de bună voie pentru un autograf pe o carte de la fetiţa Zurli şi Mirela Retegan. Reapare bucuria de a citi

Astăzi, la Carei, elevii unei şcoli gimnaziale au stat la coadă pentru a primi un autograf pe o carte de citit .

Luni, 8 mai 2017, sala Teatrului Municipal Carei a fost umplută până la refuz de elevii de la Şcoala gimnazială ,,Vasile Lucaciu,, veniţi pentru a primi cărţile oferite de Asociația Curtea Veche, cu sprijinul Azomureș și Agrotex  dar şi pentru a se întâlni cu fetiţa Zurli şi Mirela Retegan.

Pentru copii a fost o sărbătoare a sufletului, au cântat şi au conversat cu cele 2 personaje îndrăgite şi au promis că de acum înainte vor citi măcar o pagină pe zi.

În deschidere  au rostit alocuţiuni Adrian Lăţa din partea Agrotex şi primarul  Kovacs urmaţi de IrinaArsene din partea Asociaţiei Curtea Veche, Ovidiu din partea Azomureş, Bogdan Georgescu din partea Direcţiei de Cultură, Mirela Retegan.

Copii au fost îndemnaţi să citească  de către primar dar nu au fost uitaţi nici părinţii.

,, eu când am citit prima carte nu a fost o poveste  ci un roman, Egri csillagok, şi mă bucur că mama mi+a cumprat această carte….cu amărăciune vă spun că eu nu am dar cărţi la copii mei şi nu am insistat să citească…să ştiţi că părinţii voştri s-ar bucura dacă voi aţi citi câte o carte..văd aici Marile speranţe, o carte foarte bună pe care dacă o citiţi veţi fi mai fericiţi....,, a afirmat primarul Kovacs.

Îndemnul de a citi a fost reluat de fiecare dintre vorbitori, fiecare în felul său dar insistând asupra importanţei acestui aspect ce consolidează educaţia tinerilor.

Domnul Ovidiu de la Târgu Mureş a mărturisit că de fiecare dată  când merge acasă de la manifestările cu Asociaţia Curtea Veche la băiatul său de 8 ani  îi oferă câte o carte pe care o citesc împreună şi a adus mulţumiri lui Adrian Lăţa pentru că a făcut posibil acest eveniment.

Irina Arsene de la Asociaţia Curtea Veche s-a declarat impresionată de comportamentul civilizat al elevilor de la Şcoala Vasile Lucaciu din Carei  de cum i-a văzut cum intră în sala de spectacole de la Teatru.

,,Oameni generoşi au făcut un efort ca voi să beneficiaţi de cărţi şi să conştientizaţi importanţa lor. Să citeşti este un obicei la fel de bun pentru sănătatea  ta mentală cum este a te îngriji de cea a corpului. Primiţi o carte şi se declanşează obiceiul cititului, apoi se menţine..e important să citiţi minim 10 minute pe zi….,,

Mirela Retegan a preluat la final  coordonarea  spectacolului aşteptat de toţi copii  în special datorită apariţiei fetiţei Zurli.

Micii careieni au dovedit că nu sunt cu nimic mai prejos decât cei din capitală sau alte mari centre  urbanistice, cunoscând fiecare cântecel sau comportament al fetiţei Zurli. Ochii le străluceau de bucuria întâlnirii live cu fetiţa Zurli şi Mirela Retegan. La ieşire fiecare copil a primit câte un pachet cu dulciuri din partea firmei Agrotex Carei.

La final Mirela Retergan a declarat pentru Buletin de Carei –

,,A fost o întâlnire specială mai ales că e un loc unde nu prea ajungem. Am redescoperit Careiu  mai frumos şi mai deschis. Copii au fost foarte luminoşi, receptivi, ştiu toate formulele  Zurli, toate cântecele noastre.În sinceritatea lor, copii au recunoscut că părinţii lor nu prea citesc aşa că am făcut o înţelegere cu ei ca să le reamintească oamenilor mari să citească măcar o pagină pe zi,,.

Imaginile de la eveniment le găsiţi pe pagina de Facebook  a Buletin de Carei.

https://www.facebook.com/pg/buletindecarei.ro/photos/?tab=album&album_id=1862409900673946

 

https://www.facebook.com/pg/buletindecarei.ro/photos/?tab=album&album_id=1862504787331124



Buletin de Carei

Lasati un comentariu