Prefectura Satu Mare consideră nelegale 9 Hotărâri ale Consiliului Local Carei. Primăria a prezentat falsuri consilierilor

• publicat la: 27 mai 2017
Prefectura Satu Mare consideră nelegale 9 Hotărâri ale Consiliului Local Carei. Primăria a prezentat falsuri consilierilor

Marţi 30 mai 2017, de la ora 13,00, va avea loc şedinţa Consiliului Local Carei cu 17 puncte pe Ordinea de zi. Dintre acestea 9 sunt de REVOCARE  a hotărârilor  CL Carei ca nefiind legale.

Despre  harababura care domneşte în Primăria Carei adică UAT Municipiul Carei am  scris de nenumărate ori şi am postat documente oficiale în sprijinul celor scrise. Nu de fiecare dată factorii de resort au luat atitudine pentru readucerea administraţiei Kovacs pe calea legalităţii. Încrengăturile dintre persoanele din diferite instituţii de stat şi cele din primărie au fost  ( şi mai sunt) mai puternice  decât Legea.

Nu e şi cazul actualei conduceri a  Instituţiei Prefectului Satu Mare care ia atitudine faţă de materialele întocmite de executivul careian pentru şedinţele de Consiliu Local.  Consilierilor li s-a prezentat de exemplu un proiect pentru dezmembrarea unei clădiri în suprafaţă totală de 1.022 mp care figura ca  fiind  în proprietatea mun.Carei când de fapt este în proprietatea statului român!

Un fals în toată regula!

Văzând că nu cercetează nimeni cum se face că o resursă naturală precum apa termală este exploatată abuziv, fără acte legale şi fără plata redevenţelor aferente de peste 14 ani , că impozitul pe clădirile concesionate de primărie se plăteşte numai dacă vrea conducerea primăriei , că se pot aloca 5.000 lei pentru ajutor de urgenţă unei persoane dar aceasta nu a încasat banii şi a sesizat Parchetul dar  degeaba, că se pot efectua plăţi pentru lucrări neterminate cum e  cazul noii primării sau a Centrului Social….primarul  aplică legea bunului său plac  în Republica de la Carei. Cu ajutorul consilierilor  săi şi a aparatului său de funcţionari.

Marţi, 30 mai 2017, consilierii sunt invitaţi să aprobe revocarea a numeroase proiecte privind scutirile de impozite şi taxe locale pentru că acestea nu au fost întocmite conform legislaţiei în vigoare din România. Menţionăm că toate acest revocări  au primit  avizul pozitiv al comisiilor de specialitate din cadrul Consiliului Local. Oare chiar nu mai sunt specialişti în Comisiile de specialitate  a  CL care să salveze  proiectele de eventuale ilegalităţi ? Ce fac juriştii ?

Ordinea de Zi-

Figurează în mapa consilierilor şi un proiect privind  amenajamentul pastoral din satul Ianculeşti nu şi un proiect privind reabilitarea Căminului Cultural din sat sau de introducere a transportului în comun şi aprobarea de denumiri pentru străzile satului actualmente numerotate.

Pe pagina oficială a Primăriei Carei nu figurează niciun anunţ despre şedinţa de marţi 30 mai 2017 şi nici despre Ordinea de Zi. Iar careienii plătesc bani grei pentru salariile persoanelor care se ocupă de administrare site UAT Municipiul Carei.

Buletin de Carei

comentarii

de Horia Mărieș la 31 mai 2017 - 00:25

Ce ne facem acum?
Avocata consilier local va sărăci rapid dacă nu va mai fi scutită de impozitele pe trei imobile.
E bună de compârimit deși a dovedit că are tupeu cu carul mare atunci când a solicitat (și i s-a și aprobat) scutirea!
Nesimțirea omeneascâ nu are limite, ea este infinită, mai ales în cazul unor avocați, obișnuiți să te mintă mereu în față.

„Scutiri de impozit pentru parohii şi clădiri monumente istorice, revocate de Consiliul Local Carei
de Careianul. Nouă proiecte de hotărâre adoptate în acest an au fost revocate de către consilierii locali careieni în şedinţa ordinară de azi, în urma adreselor primite din partea Instituţiei Prefectului Satu Mare. Şapte dintre acestea se refereau la scutirilor de la plata impozitelor şi taxelor locale pentru parohii şi clădiri monumente istorice”.

de Horia Maries la 31 mai 2017 - 12:43

Un lucru incontestabil: mari magari, mari nesimsiti, niste neobrazati (pofantalanok) mai pot sa fie niste asa numiti „juralisti” careieni!!! Cine are argumente e liber sa ma contrazica.

„Cazarea și păpica astriştilor din banii careienilor, în coadă de peşte
de Careianul. În şedinţa ordinară de azi, 30 mai 2017, consilierii locali careieni au luat cunoştinţă de cererea de sprijin înaintată de
ASTRA Carei în vederea organizării celei de-a 112 Adunări Generale a ASTRA în municipiul Carei, în perioada 13-15 octombrie 2017. Consiliul Local nu a luat nicio decizie în privinţa acordării sprijinului solicitat de Despărțământul … Citește în continuare Cazarea și păpica din banii careienilor, în coadă de peşte

Citește mai mult din acest articol

Careianul”

Lasati un comentariu