S-a vândut ştrandul termal Carei. Adevărat sau fals?

• publicat la: 13 mai 2017
S-a vândut ştrandul termal Carei. Adevărat sau fals?

În aceste zile se vorbeşte în oraş despre schimbarea  de patroni  de la ştrandul termal.  Unii spun că ar fi fost preluat de un arab alţii că a fost preluat de  un apropiat  ca interes.

Ştrandul termal  careian a fost dat în concesiune  din anul 2002 pentru suma de 350 de euro…anual.  Suma s-a mărit la 500 de euro anual în momentul când firmei i s-au  mai dat 37 de ari de la fosta fermă de porci. Suprafaţa s-a mărit din nou când oraşul a făcut un schimb de terenuri , vorbim de 4 hectare pe care fostul primar Beko  le-a retrocedat apoi imediat şi astfel a fost posibilă cumpărarea lor. Tocmai fusese propusă extinderea ştrandului şi construirea de noi locuri de cazare aducătoare de profit pentru bugetul local.  Oraşul a preferat să retrocedeze acel teren de lângă ştrand în loc să îşi construiască  o afacere aducătoare de profit. Dacă tot nu se plăteşte apa termală scoasă din subsolul României  măcar să fi beneficiat de  venituri la buget toţi careienii prin construirea unei afaceri a CL cu spaţii de cazare.

http://www.buletindecarei.ro/2016/10/statul-roman-pagubit-grosolan-la-carei-dupa-12-ani-se-incearca-intrarea-in-legalitate.html

În mod normal şi legal ştrandul nu se poate vinde  de către firma care l-a luat în concesiune de la UAT Municipiul Carei. Pentru că cei care l-au luat în concesiune vor să scape totuşi de el au postat un baner publicitar pe intrarea în Satu Mare dinspre Carei încă din toamna anului trecut.

http://www.buletindecarei.ro/2016/09/se-vinde-sau-nu-se-vinde-strandul-din-carei.html

Potrivit unor surse din oraş  dar şi din cele afirmate de unii distribuitori, ştrandul ar fi  fost vândut  de fapt prin vânzarea integrală a  firmei care l-a preluat în concesiune. Acesta a fost de altfel şi răspunsul dat Buletin de Carei de către administratorul Beko Tamas la întrebarea pusă  în legătură cu modul în care s-ar putea înstrăina ştrandul termal.

Curios este că pentru  plata retroactivă a resursei naturale naţionale  apă  termală  folosită  în mod gratuit de peste 14 ani nu s-a găsit o soluţie de compromis prin care să ajungă la bugetul din care sunt plătiţi profesorii şi medicii şi pompierii şi alţi  truditori.

 

Buletin de Carei

Lasati un comentariu