Scandal mediatic. Din culisele amplasării bustului lui Mihai Eminescu la Carei. Telefonul primarului Kovacs către sculptor şi manipularea finului său de Ziua Libertăţii presei

• publicat la: 3 mai 2017
Scandal mediatic. Din culisele amplasării bustului lui Mihai Eminescu la Carei. Telefonul primarului Kovacs către  sculptor şi manipularea finului său de Ziua Libertăţii presei

 

Scandal mediatic înainte de începerea şedinţei de astăzi 3 mai . Motivul? Reintroducerea de către ASTRA Carei a proiectului amplasării bustului lui Mihai Eminescu. Sculptorul Radu Ciobanu este apelat de primar pentru a oferi detalii despre proiectul amplasării bustului lui Mihai Eminescu  în condiţiile în care iniţiatorul este ASTRA Carei. Primarul Kovacs are memoria scurtă dacă nu ţine minte că în data de 24 februarie 2015 a fost discutată la şedinţa CL amplasarea  acestui bust  şi că a fost refuzată de consilierii UDMR al căror preşedinte este. Evitarea unei discuţii cu inţiatorul proiectului este penibilă sau poate o fi de vină un anumit complex.

Ceea ce părea iniţial un act de normalitate din partea primarului Kovacs Eugen s-a dovedit a fi doar paravan pentru  metodele staliniste  cu care lucrează primăria Carei. Lozinca  UAT Municipiul Carei pare să fie ,,totul împotriva ASTRA Carei!,,

Am ajuns să fiu acuzată de plagiat de către finul primarului Kovacs, un bloger plătit de primărie din bani publici în condiţiile în care Adrian Ştef , fostul preşedinte de Consiliu Judeţean a preluat de la ASTRA Carei  ideea  şi  dorea să şi-o însuşească în colaborare cu primarul Kovacs. Nu i-a ajutat Cel de Sus!

Ieri, 2 mai, primarul Kovacs l-a sunat pe sculptorul Ciobanu cerând detalii despre iniţiativa ASTRA Carei de a solicita pentru a doua oară amplasarea bustului lui Mihai Eminescu în Carei după ce în data de 24 februarie 2015 a fost respinsă de către consilierii UDMR.

https://www.buletindecarei.ro/2015/02/udmr-carei-interzice-statuia-lui-eminescu-in-carei.html

În mod cu totul şi cu totul de neînţeles, primarul Kovacs a solicitat detalii de la sculptorul Ciobanu  şi nu de la iniţiatorul proiectului. Potrivit domniei sale, primarul a întrebat  cine va plăti lucrarea iar la răspunsul …,,nu ştiu,,  Kovacs Eugen a afirmat…,, lasă că voi vorbi eu cu soţul ei,,.

Cu alte cuvinte, primarul  Careiului are apucături de misogin.  În loc să mă invite la o discuţie care în 2 minute ar lămuri orice nelămurire a sa, primarul Kovacs apelează la  blogerul fin al său pe care îl plăteşte cu banii primăriei pentru a otrăvi opinia publică careiană cu minciunile sale. Nu degeaba are nenumărate procese la Tribunalul Satu Mare.

Oare să fie complexat  primarul de o discuţie  cu preşedinta Despărţământului ASTRA Carei  sau e doar complexul în faţa  unei careience  get-beget care are cuvintele la ea şi  nu poate fi păcălită cu afirmaţii false?

Despărţământul ASTRA Carei a depus prima iniţiativă de amplasare a bustului lui Mihai Eminescu în şedinţa din 24 februarie 2015. În arhiva primăriei se găsesc consemnate discuţiile care au avut loc la şedinţa de CL de atunci.  Pentru cei care doresc  să urmărească şedinţa din 24 februarie 2015 le oferim înregistrarea video.

Filmul desfăşurării şedinţei CL
.
sedinta consiliu 24 02 2015
Daniela Ciută
PS
Încă este în vigoare adresa oficială prin care municipiul Carei este împărţit în perimetre etnice. Vrea să transmită primarul prin blogul finului că se va renunţa la ea? Ciudat mod  de exprimare.

comentarii

de Horia Mărieș la 3 mai 2017 - 10:59

Am citit și eu articolul „Culisele amplasării bustului lui Eminescu la Carei” semnat de Careianul acum 5 ore.

Părerea mea este că autorul scrie doar ca să se afle în treabă, doar ca să incerce din nou, pe orice cale, plata unor polițe mai vechi sau mai noi. Bâzâie mereu ca o muscă mare și verde ce a nimerit într-un rahat proaspăt. Dar de pomană.

de Buletin de Carei la 3 mai 2017 - 12:28

Pentru cei interesati, datele despre sedinta din 24 februarie 2015 se pot consulta la arhiva UAT Municipiul Carei sau pe youtube la înregistrarea video a şedinţei de atunci. ASTRA Carei a depus pentru prima oară solicitarea de amplasare a unui bust al lui Mihai Eminescu. Restul sunt manipulări ale presei de casă a primarului.

de Protestatarul din umbra la 3 mai 2017 - 16:42

Felicitari dn.Primar il cunosc personal a dovedit ca este un om de caracter care nu se mai lasa influientat de „apropiati” care i-au facut mult rau.

Lasati un comentariu