Acţiuni desfăşurate de Garda de Mediu Satu Mare cu prilejul Zilei Mediului

• publicat la: 8 iunie 2017
Acţiuni desfăşurate de Garda de Mediu Satu Mare cu prilejul Zilei  Mediului

Ziua Mondiala a Mediului este celebrată în fiecare an pe data de 5 iunie, in peste 100 de tari, fiiind organizate manifestari pentru constientizarea populatiei privind problemele de mediu.

Scopul marcării acestei zile este de a trezi în oameni responsabilitatea că fiecare trebuie să facă ceva pentru ocrotirea naturii şi a mediului înconjurător, să trăiască în armonie cu acesta.

În acest an Comisariatul Judetean Satu Mare al Garzii Nationale de Mediu a marcat evenimentul la data de 07.06.2017, la sediul instituției, prin derularea unor acțiuni pentru cunoasterea mediului inconjurator, de educație ecologică în domeniul deșeurilor,  cu elevi din clasele  III  , învățător D-na Gliguța Rodica și clasa  IV , învățător d-na  de la Scoala generală “Grigore Moisil“ din municipiul   Satu Mare.

Aceștia au prezentat proiecte privind importanța protejării unor specii de floră și faună, despre  colectarea selectivă a deșeurilor atît la scoala, la locul de joacă dar și acasă, în scopul reciclării și valorificării acestora. Interesul elevilor a fost crescut în urma prezentării unor aspecte legate de activitatea institutiei noastre și a permis o participare interactivă a tuturor celor prezenți.

Nu a lipsit , în final, recompensarea tuturor participanților cu fructe și dulciuri, pentru modul de însușire și abordare a problematicii de mediu.

Aşteptăm organizarea de astfel de activităţi şi la Carei, al doilea municipiu  din judeţ, mai ales că aici nu există organizaţii şi asociaţii care să militeze pentru protecţia mediului.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu