Ajutor pentru cei care încadrează în muncă studenți şi elevi pe perioada vacanțelor școlare

• publicat la: 19 iunie 2017
Ajutor pentru cei care încadrează în muncă studenți şi elevi pe perioada vacanțelor școlare

Angajatorii care încadrează în muncă studenți și elevi în perioada vacanțelor școlare, conform Legii 72/2007, pot beneficia de un stimulant financiar lunar egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referință al asigurărilor pentru somaj și stimularea ocupării forței de muncă în vigoare prevăzut de Legea 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă cu modificările și complectările ulterioare.

Perioada maxima de acordare a stimulentului financiar este de 60 de zile lucrătoare in anul calendaristic respectiv.Pentru a beneficia de acest stimulant, angajatorii trebuie să incheie o convenție cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de muncă Satu Mare în termen de 30 de zile de la data angajării.

În vederea încheierii convenției, angajatorii depun la agenție o cerere insoțită de următoarele documente:

  • tabel  nominal cu studenții și elevii încadrați
  • actul de identitate al elevului sau studentului
  • copia contractului de muncă
  • adeverință eliberată de instituția de învățământ prin care se atestă că persoana are statut de student sau elev și urmează cursurile într-o formă de învățământ de stat sau particular, înființată potrivit legii, cuprizând și precizarea expresă a perioadei de vacanță.

Informații suplimentare se pot obține la AJOFM Satu Mare ,strada Ion Ghica nr.36 telefon 0261/770237 sau e-mail:ajofm@sm.anofm.ro

Lasati un comentariu