Consilierul Ciută atrage atenţia că taxa suplimentară de mediu facturată de Florisal în ultimele luni nu a avut aprobarea Consiliului Local Carei

• publicat la: 29 iunie 2017
Consilierul Ciută  atrage atenţia că taxa suplimentară de mediu facturată de Florisal în ultimele luni nu a avut aprobarea Consiliului Local Carei

Joi, 29 iunie 2017 a avul loc o şedinţă extraordinară de Consiliu Local la Primăria Carei. Deşi la şedinţele extraordinare nu există punct Diverse, consilierul Ciută a solicitat  discutarea unei probleme  ridicate de foarte mulţi careieni în ultima perioadă de timp şi anume plata taxei suplimentare de mediu ce se regăseşte pe facturile emise de Florisal la Carei.

Dacă la început primarul Kovacs a fost reticent, considerând că problema se poate discuta în prealabil cu  el sau cu viceprimarul, subiectul  e de prea mare importanţă pentru a mai fi neglijat. Astfel, consilierul Ilie Ciută  aduce la cunoştinţa Consiliului Local Carei faptul că pe facturile emise de Florisal  apare o taxă suplimentară care  NU A FOST aprobată de către Consiliul Local Carei.

Careienii plătesc  în plus la factura de gunoi fără ca cineva să fi aprobat acest tarif şi fără ca primarul în funcţie să fie deranjat!

Intervenţia sa a încercat să mute discuţia  în  cu totul altă direcţie, afimând că de fapt subiectul e la nivel de judeţ , că în România nu se respectă înţelegerile cu UE în privinţa deşeurilor şi se plătesc penalizări mari  şi  că……,,dacă careienii se simt nedreptăţiţi în legătură cu Florisalul să îl dea în judecată, nu e treaba noastră,,.

,,Am primit o adresă de la Florisal prin care ni s-a spus să creştem preţul dar nu văd motivul ca noi să discutăm acest subiect aici. Nimeni nu ştie a cui este competenţa. Taxa ar trebui plătită de cel care produce deşeul….Subiectul e cum e, discutăm dar nu văd ce propunere se poate naşte sau ce hotărâre să se ia…,,

Păi chiar aşa,  ce treabă are primarul cu problemele careienilor, cu taxele plătite de către aceştia?

Careienii să facă bine şi să se prezinte regulat la serviciul de taxe şi impozite de la Primăria Carei şi să nu mai aibă pretenţii  la drumuri bune şi trotuare circulabile, la operatori de servicii care  să emită facturi  mărite după motivarea  lacestei măriri cum e cazul  florisal sau Apaserv.

Deci careienii trebuie să îşi ia soarta bărbăteşte în mâini şi să se descurce singuri.  Dialogul cu conducerea oraşului nu este punctul forte al actualei administraţii.

Buletin de  Carei

Lasati un comentariu