Invitaţie la lansarea monografiei Colegiului Mihai Eminescu

• publicat la: 20 iunie 2017
Invitaţie la lansarea monografiei Colegiului Mihai Eminescu

Joi, 22 iunie 2017, începând de la ora 1600, în Sala Amfiteatru (P 04) a Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Satu Mare, va avea loc lansarea monografiei Colegiului Național „Mihai Eminescu”,  apărută în această primăvară la Editura Didactică și Pedagogică din București și semnată de profesorul dr. Ovidiu T. Pop și dr. Aurel Pop.

Monografia apare cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local al municipiului Satu Mare, a Centrului Cultural „G. M. Zamfirescu” Satu Mare, a Asociației de părinți a elevilor Colegiului Național „Mihai Eminescu”Satu Mare, a Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Satu Mare și a Editurii Citadela din Satu Mare.

Această recentă monografie actualizează informațiile cu referire la istoricul școlii, respectiv cele care prezintă activitatea dascălilor acesteia (din activitatea catedrelor, rezultate la olimpiade şi concursuri).

Numele directorilor liceului, prezentați într-o ordine cronologică a activității lor în școală, sunt câteva informații despre cei care au condus destinele acestei instituții.

Un capitol prezintă numele elevilor care sunt șefi de promoție la absolvirea claselor de gimnaziu și a celor care sunt șefi de promoție la absolvirea anilor liceu.

Alte capitole care se regăsesc în prezenta monografie sunt Ethosul reflectat în activităţileşcolii, Reviste şcolare, Absolvenţi ai colegiului, care au studiat/studiază în străinătate, Profesorii de la Liceul Mihai Eminescu – Colegiul Naţional Mihai Eminescu care au obţinut titlul de doctor.

Prin prezentarea capitolelor  Foşti elevi ai liceului, realizaţi excepţional: „Eminescienii”, Câţiva dintre absolvenţiideosebiţi ai liceului, cărora le facem şi o scurtă prezentare, Profesori remarcabili ai liceului, cu activitate multiplă şi variată, se aduce recunoștință elevilor și dascălilor acestei școli ale căror realizări contribuie la progres.

Volumul se încheie cu capitolul Momente din viaţa liceului, ce prezintă fotografii adunate în timp.

Prima monografie a școlii apare în anul 1994  și este semnată de dr. Aurel Socolan și prof. Lucia Munteanu.

Următoarele două monografii, apărute la editura Citadela, în anul 2009, respectiv, în anul 2012, îi au ca autori pe regretatul prof. Gheorghe Cosma, fost director al acestui liceu, prof. Rozalia Cosma și prof. dr. Ovidiu T. Pop, cel care cu dăruire specifică unui eminescian de excepție face posibil ca  odată cu trecerea timpului  activitatea dascălilor și elevilor acestei școli  să constituie pagini de istorie.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu