Românul Ion Ţiriac pune punctul pe i în favoarea lui Ilie Năstase

• publicat la: 20 iunie 2017
Românul Ion Ţiriac pune punctul pe i în favoarea lui Ilie Năstase

Ion Ţiriac i-a trimis o scrisoare preşedintelui Federaţiei Internaţionale de Tenis, David Haggerty, prin care cere ca fostul mare tenismen, Ilie Năstase să fie audiat public în cadrul anchetei ITF legate de incidentele de la Mamaia, de la întâlnirea de Fed Cup dintre România şi Marea Britanie, potrivit digi24.ro.

De asemenea, omul de afaceri i-a trimis o scrisoare și Preşedintelui Asociaţiei Jucătoarelor Profesioniste de Tenis, Steve Simon, în care îl informează că a luat decizia de a suspenda acordarea trofeului la turneul de categorie Premier Mandatory Madrid Open, datorită comentariilor acide făcute publice de WTA. La festivitatea de decernare a acestui trofeu a fost prezent și Ilie Năstase la ultima ediţie din luna mai.

„Ca urmare a comentariilor publice agresive ale WTA în legătură cu acordarea Trofeului Madrid în acest an, în prezenţa domnului Ilie Năstase, vă informez prin prezenta că am decis să retrag acordarea trofeului meu la competiţia feminină. Fac referire la trofeul din aur şi diamante şi la replicile din argint masiv, acestea nu vor mai fi acordate câştigătorilor competiţiilor feminine de la Madrid. Acest trofeu este un simbol oferit de mine personal câştigătorului turneului şi pot fi prezent eu însumi sau printr-un invitat ales de mine la ceremonia de acordare a trofeului. WTA nu este împuternicită să-mi cenzureze libertatea de a face o invitaţie specială la acordarea trofeului.

De-a lungul timpului, am fost onorat că au acceptat invitaţia mea la festivitate Regina Spaniei, Prinţul Moştenitor al Spaniei, Primarul Madridului. În acest an, invitaţia mea a fost acceptată de domnul Ilie Năstase. Am fost informat că WTA l-a amendat pe proprietarul turneului pentru că a permis invitatului meu să participe pe teren la festivitatea de premiere. Din nou, consider acest comportament al WTA drept consecvent agresiv, în afara competenţei WTA”, informează scrisoarea trimisă de Ţiriac lui Steve Simon.

Năstase a fost suspendat de către Federaţia Internaţională de Tenis provizoriu în urma comportamentului pe care l-a avut la întâlnirea de Fed Cup România – Marea Britanie.

sursa cotidianul.ro

Lasati un comentariu