Se întâmplă în Carei. Oferiţi adresa de domiciliu necunoscuţilor de la telefon?

• publicat la: 20 iunie 2017
Se întâmplă în Carei. Oferiţi adresa de domiciliu necunoscuţilor de la telefon?

Un bărbat din Carei ne-a adus ieri la cunoştinţă un fapt care  poate pune pe gânduri orice careian dar nu numai. Potrivit acestuia, la  Carei  au loc ori simpozioane pe teme de sănătate ori consultaţii gratuite oferite de medici veniţi din Ungaria. Condiţia de participare  este de cunoaştere a limbii maghiare. Nu se spune cine anume vine, care este numele medicilor specialişti şi de la ce clinică din Budapesta sosesc….

Din păcate aceste consultaţii nu se desfăşoară la Spitalul Municipal sau la Policlinică ci în alte locaţii din oraş. Consultaţiile de săptămâna viitoare de exemplu vor avea loc la fostul Club  9 mai  acum numit Szent Laszlo. Altele au avut loc într-o unitate  turistică, de cazare.

Metoda de racolare a participanţilor este cea telefonică. …,,alo? vorbiţi ungureşte?….,,

Dacă se cade de acord în ce priveşte participarea, careienilor li se cere adresa pentru a putea primi un tichet pe baza căruia vor putea beneficia de consultaţie gratuită. Fiind o convorbire telefonică  nu ai certitudinea că persoana de la celălalt capăt al firului este cea care se pretinde a fi. Poate este sau poate nu este.

În condiţiile în care infractorii adoptă metode din ce în ce mai inovative ne putem trezi şi în situaţia de a oferi pe tavă adresa noastră unor doritori a pătrunde în casă taman în perioada în care ne aflăm la acea consultaţie gratuită.

Aşa că dragi careieni, alegerea vă aparţine. Voi hotărâţi dacă daţi sau nu adresa la care locuiţi unor necunoscuţi. Că doar nu  putem să credem că cineva  întocmeşte  o situaţie …..

 

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu