Societatea civilă poate face schimbarea atunci când este hotărâtă şi intervine. Schimbarea numelui străzii Radu Gyr, retrasă

• publicat la: 22 iunie 2017
Societatea civilă  poate face schimbarea atunci când este hotărâtă şi intervine. Schimbarea numelui străzii Radu Gyr, retrasă

Se îndoieşte cineva de rolul şi puterea societăţii civile? Cei care sunt temători în a-şi exprima punctul de vedere  sunt invitaţi să urmărească cum a reuşit societatea civilă din Cluj Napoca (susţinută evident şi de alţi cetăţeni care nu se sfiesc să apere personalităţile şi valorile noastre româneşti ) să împiedice schimbarea denumirii străzii Radu Gyr, poetul temniţelor. Astăzi a avut loc la Cluj Napoca şedinţa de consiliu care avea pe ordinea de zi un proiect de schimbare a numelui străzii Radu Gyr  în Szervatius Jeno.

Peste 6000 de semnături a strâns o petiţie în favoarea renunţării la acest proiect. Deci, se poate. La Cluj Napoca cei care au manifestat împotriva unei propuneri a primarului nu au fost ameninţaţi şi persecutaţi cum s-a procedat la Carei când au ieşit în strada câţiva  curajoşi pentru a opri tăierile masive  de arbori din oraş.

Potrivit activenews.ro, Primarul Emil Boc a decis să scoată de pe ordinea de zi a Consiliului Local proiectul de hotărâre privind schimbarea denumirii străzii Radu Gyr din localitate. Edilul a motivat decizia prin valul de mesaje și scrisori primite din partea cetățenilor și a organizațiilor non-guvernamentale.Boc a spus că au fost peste 6000 se solicitări, venite pe căi legale și formulate pe ton democratic.

„Având în vedere că pe birou am peste 6.000 de cereri de revizuire și de respingere a acestui punct de pe ordinea de zi, nu pot fi nepăsător și să mă prefac că nu există o preocupare și o dezbatere reală în societate asupra acestui lucru. În consecință, având în vederile prevederile legale, am decis să retrag acest punct de pe ordinea de zi, și am decis că voi cere puncte de vedere oficiale și altor instituții ce aparțin de statul român. În funcție de aceste răspunsuri, voi vedea dacă voi mai reveni cu această propunere sau nu. Vreau să mulțumesc celor care au trimis solicitări, de o manieră democratică și deschisă și vreau să le arăt aceeași solicititudine, reflectând la acest aspect important pentru destinul nostru”,  a spus Emil Boc în deschiderea ședinței de Consiliu Local din data de 22 iunie.

Înregistrarea ședinței Consiliului Local este AICI.    Merită să urmăriţi cum se desfăşoară la Cluj Napoca o şedinţă de Consiliu Local.

Lasati un comentariu