UAT Municipiul Carei condus exclusiv de UDMR Carei care refuză românilor postul de viceprimar şi reabilitări de monumente româneşti

• publicat la: 20 iunie 2017
UAT Municipiul Carei condus exclusiv  de UDMR Carei care refuză românilor postul de viceprimar şi reabilitări de monumente româneşti

Cluj Napoca este un municipiu cu 16% populaţie maghiară şi are un viceprimar  maghiar. Baia Mare are 10% populaţie maghiară şi are viceprimar  maghiar. Satu Mare are primar maghiar şi doi viceprimari români. Ceea ce se aplică în  orice oraş din Ardeal nu se aplică la Carei!

Din anul 2008 municipiul multietnic Carei este condus exclusiv de către UDMR. Şi înainte de anul 2008 primarul oraşului a fost dat de UDMR Carei dar postul de viceprimar a revenit unui român ce a provenit dintre consilierii partidelor româneşti. Să ne amintim că  până şi în perioada interbelică, dacă primarul era român viceprimarul era de etnie maghiară.

Se  asigura în acest fel echilibrul  şi respectul pentru fiecare locuitor al Careiului. Nu poţi să ai pretenţia ca să ai linişte în Carei atâta vreme cât tu  primar nu accepţi ca şi cei 40% români să fie reprezentaţi la nivel de conducere.

Menţionăm că UAT Municipiul Care este condus de către primar şi viceprimar de la UDMR Carei, Kovacs Eugen respectiv Keiser Ludovic, administrator public tot de la UDMR Carei ( fostul primar Beko Tamas) iar cei doi consilieri personali ai primarului sunt redactori activi din presa maghiară, unul dintre ei fiind chiar membru în biroul permanent al UDMR Carei.  Cu ajutorul acestor doi redactori se iniţiază adevărate  execuţii publice împotriva persoanelor  care demască atitudinea discriminatorie promovată în cadrul primăriei, a evaziunii şi a ingineriilor financiare  şi a persoanelor  care iniţiază activităţi culturale româneşti altele decât cele agreate de conducerea primăriei.

Cu alte cuvinte UDMR Carei a acaparat toată conducerea oraşului care nu are clase de meserii de ospătari şi vânzători  în limba română.

Discriminarea pe criterii etnice  este propagată şi în mediul cultural, Asociaţiunii  ASTRA  Carei  fiindu-i refuzată întroducerea pe Ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local  a cererii de sprijin  pentru Adunarea Generală din octombrie 2017.

Tot conducerea exclusiv UDMR a UAT Municipiul Carei refuză să acorde orice ajutor financiar similar altor lăcaşe de cult şi pentru biserica românească Sf.Anton de Padova.  Pentru reabilitarea monumentelor româneşti  conducerea UAT Municipiul Carei  a refuzat orice ajutor, acestea fiind  reabilitate ori din contribuţii personale ori cu ajutorul Consiliului Judeţean.

A rămas  ansamblul monumental dedicat Eroului Naţional Avram Iancu care  nu numai că nu este reabilitat şi întreţinut dar mai este propus şi spre Demolare!  Conducerea UAT Municipiul Carei a uitat  dar noi nu am uitat de frumoasa sală festivă de la colegiul Iuliu Maniu unde  a funcţionat până în 1926 Prefectura Sătmarului şi care acum a ajuns într-o stare deplorabilă datorită neîntreţinerii ei.

Pentru cititorii  care nu sunt din Carei precizăm că primarul  este şi preşedintele UDMR Carei.

Într-un oraş municipiu din  România drepturile românilor nu sunt egale cu ale minorităţii maghiare discriminată pozitiv. De acest fapt nu oamenii de rând sunt răspunzători  ci conducerea de la nivel central care permite astfel de situaţii.

Buletin de Carei

http://www.buletindecarei.ro/2017/02/planul-de-impadurire-al-primariei-pentru-ascunderea-simbolului-romanesc-monumentul-ostasului-roman-a-dat-roade-carei-1988-vs-carei-2017.html

comentarii

de mutu la 21 iunie 2017 - 10:04

Dovada clara ca „unii” sunt sovini !!!!!!!

Lasati un comentariu