Un orădean culege laurii Salonului Internaţional de Invenţii si Inovaţii „Traian Vuia”

• publicat la: 11 iunie 2017
Un orădean culege laurii Salonului Internaţional de Invenţii si Inovaţii „Traian Vuia”

Farcaş Adrian Ciprian, un inginer  din Oradea a  participat  in perioada 07.06-09.06.2017   la cea de a III-a ediţie a Salonului Internaţional de Inventii si Inovatii „Traian Vuia” Timisoara România, ce s-a desfăşurat la Casa Tineretului din Timsoara.

In cadrul acestei manifestari  a  fost premiat cu MARELE PREMIU al Salonului , MEDALIA DE AUR , PREMIUL DE EXCELENTA (din partea Universitatii de Politehnica Bucuresti ) si PREMIUL SPECIAL (din partea Universitatii Regele Mihai din Timisoara ) . Tot aici, inginerul oradean a  expus brevetul  sau  de inventie, care se refera la un schimbator de caldura utilizat in domeniul pompelor de caldura si care aduce o imbunatatire majora acestor sisteme de incalzire . Caracteristicile lui principale sunt:

– capacitatea de expandare in caz de inghet (astfel se elimina schimbatorul de caldura intermediar utilizat de toti producatorii de pompe de caldura apa-apa si scad simtitor costurile de implementare si exploatare, respectiv creste performanta pompei de caldura cu pana la 25%) .

– este confectionat dintr-un material antiaderent care previne formarea depunerilor (apa din foraj poate fi tulbure, cu un continut ridicat de impuritati si poate face depuneri, ducand la colmatarea schimbatoarelor uzuale)

– garantia produsului poate fi extinsa pana la 20 ani, tinand cont de durabilitatea materialelor din care este confectionat. Inventia este deja aplicata la scara larga in constructia pompelor de caldura de la firma unde lucreaza .

Pompele de caldura apa-apa reprezinta cel mai ieftin sistem de incalzire cunoscut pana in prezent pe piata mondiala . Asadar brevetul este utilizat de aproape 10 ani pe piata si a ajuns la maturitate din punct de vedere al testelor si performantelor , astfel, el REVOLUTIONEAZA constructia pompelor de caldura din intreaga lume .

Tinand cont si ca utilizarea pompelor de caldura prezinta un trend ascendent in ultimii ani aceasta inventie prezinta un interes deosebit in randul majoritatii populatiei . Adrian Farcas  le multumesc tuturor celor care  i-au fost alaturi din Statele Unite , Republica Moldova , Ungaria si Romania , precum si inginerilor , profesorilor si specialistilor care l-au sprijinit din toate punctele de vedere in realizarea si testarea acestui schimbator de caldura revolutionar destinat pompelor de caldura .

Buletin de Carei

Lasati un comentariu