Al cui este terenul de la Somos? Primăria Carei vrea proiect pe terenuri pe care le deţine provizoriu

• publicat la: 31 iulie 2017
Al cui este terenul de la Somos? Primăria Carei  vrea proiect pe terenuri pe care le deţine provizoriu

La şedinţa Consiliului Local Carei  din data de 29 iunie 2017 figura pe Ordinea de Zi un proiect privind aprobarea documentaţiei tehnice revizuite – etapa studiu de fezabilitate- ,,Amenajare parc de agrement SOMOS în mun.Carei,, conform devizului general.

Anexa la hotărârea de Consiliu Local privind reactualizarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi este semnată  colaboratoarea constantă a primăriei Carei, arhitect Makar Julia.

În acest material se specifică la categoria ,,Amplasament,,   faptul că proprietatea asupra terenului , obiect al acestei investiţii, este atestată prin extrasele de carte funciară 110312 cu nr.cadastral  110312, 110313 cu nr.cadastral 110313 si 110371  cu nr.cadastrral 110371.

Ulterior, potrivit unor surse judiciare din administraţie  am aflat că de fapt terenul respectiv  nu este  momentan  decât în  proprietatea  provizorie  a Primăriei Carei …  Ce fel de acte au fost oferite atunci arhitectei semnatare ?

Având în vedere că ultimul audit al Camerei de Conturi Satu Mare a descoperit prejudicii de 5,777 milioane de lei la Primăria Carei şi că unele au fost cauzate de eliberare de facturi pentru lucrări inexistente ne punem întrebarea ce fel de jocuri se fac cu terenurile din Carei?

Al cui este de fapt terenul de la Somos?

Buletin de Carei

comentarii

de Protestatarul din umbra la 31 iulie 2017 - 14:07

In comentariile mele reusesc sa enervez pentruca spun adevarul. Daca as bate cinpii nici nu as fi luat in seama .Asadar acest proiect este din proiectare un fiasco ca si fintinile arteziene din Carei si alte amenajari piesagistice. Sint o supapa de drenare a fondurilor europene. Cei de la nivel local dau cu dedicatie proiectul si isi primesc portia cei de la nivel central aproba si primesc tainul iar cei de la UE constata oportunitatea proiectului si isi uplu buzunarele. Noi careieni ne procopsim cu un proiect inutil care dupa un an de la inaugurare cu surle si trimbite isi va arata inutilitatea si se va aseza linistea si buruianul. Acum intelegeti de ce va da chix UE.

de Protestatarul din umbra la 31 iulie 2017 - 14:39

Corectare:peisagistica buruiana

de voicu la 31 iulie 2017 - 14:44

nu te da protestatar daca nu spui adevarul adevarat. tu vrei separatism si bati campii ca nu mai intelegem de fapt ce urmaresti!
fiasco se datoreaza conducerii de la Carei nu de la bucuresti tovarase! nu vine UE sa ne bage pe gat proiecte ci cei din primarie d ela Carei le fac si le fac asa ca sa iasa ei bine nu careienii! am vazut ce bataie de joc au facut in cartiere la centrul social si la locurile de joaca pe multe milioane de euro. sa nu ne facem ca nu vedem curtea noastra si ne aruncam sa dam cu parerea in curtea altora!

de Protestatarul din umbra la 31 iulie 2017 - 15:04

Din nou adevarul supara. Daca nu ar aproba UE aceste proiecte nu ar fi posibile Iar in privinta rominismului ar trebui sa iti cer scuze pentu ca tatal meu este nascut in comuna lpotesti daca tu din ardeal ai auzit de ia.

de voicu la 31 iulie 2017 - 15:11

vezi ca si la Ipotesti romanism se scrie corect la fel si Ardeal si la fel si pronumele ea scris gresit ia! supara ca vrei sa ne prosteti si sa uitam ca vrei separare pe regiuni!

de Protestatarul din umbra la 31 iulie 2017 - 15:24

Ai dreptate daca Moldova nu ar fi nu ar mai egzista aproape de loc culura romaneasca.

de voicu la 31 iulie 2017 - 15:29

esti cam vopsit pentru un moldovean. chiar si in Moldova se scrie corect in limba romana. tare cred ca esti doar un provocator care nu stie nici macar cum se scrie exista si vine cu texte ca egzista. asa se explica ca vrei separare pe regiuni.

de unio la 31 iulie 2017 - 15:49

@ PU 15:04
Gloria strabuna, pe strabuni cinsteste! Faptul ca tatal dvs. este nascut intr-o localitate cu rezonanta poetica – fara a fi insa locul nasterii lui Mihai Eminescu (nascut la Botosani!) asa cum insinuati – nu va face mai demn de admiratie si, mai ales, nici nu este un merit al dvs. Chiar n-ati contribuit cu nimic la nasterea tatalui dvs! V-am mai atras atentia asupra gramaticii deficitare, de care Eminescu s-ar fi scandalizat cu certitudine, iar Caragiale v-ar fi folosit ca sursa de inspiratie pentru o schita sarcastica referitoare la nivelul insusirii limbii romane in scoala. Faptul ca afirmati adevaruri valabile pentru anumite locatii si niveluri de decizie (care adevar poate supara si chiar supara de multe ori si pe destui) nu va face sursa unica de adevaruri totale despre toate si la toate palierele. Adica, pe scurt, nu va erijati in detinatorul adevarului absolut si nici nu e cazul sa pozati in victima! Adevarul va supara si pe dvs cand e vorba despre gramatica romaneasca pe care o stapaniti abia pe la nivelul clasei a V-a! Pretinsa dvs superioritate rezultata din nasterea tatlui dvs la Ipotesti demonstreaza un orizont cultural restrans, bazat pe prejudecata dvs. jignitoare pentru ardeleni, cum ca acestia n-ar sti unde se afla Ipotestii, ca si cand numai moldovenii ar cunoaste locul respectiv, pe cand dvs. nici macar n-ati sti sa ortografiati corect, dupa dictare, o poezie de-a acestuia. Dar, repet, Ipotestii NU sunt locul nasterii lui Eminescu! Si chiar daca ar fi, ce merite va confera faptul ca tatal dvs s-a nascut la Ipotesti? Aveti neuroni in plus, circumvolutiuni mai deosebite sau talent poetic? In concluzie, spuneti ceva adevarat, dupa care pretindeti ca TOT ce afirmati are aceeasi valoare de adevar. E, de aici ati luat-o deja peste legheleu. Daca stiti ce e aia. Nu ca ati fi obligat sa cunoasteti limbi straine.

de unio la 31 iulie 2017 - 15:55

Cum sa investesti bani publici in ceva care nu e proprietate publica? Dupa ce bagi banii, vine proprietarul si revendica terenul. Sau e o investitie cu dedicatie pentru adevaratul proprietar? Sau e doar obisnuita sifonare? Stie cineva care e adevarul?

de Protestatarul din umbra la 31 iulie 2017 - 16:51

In sfirsit sa comentat pe subiect drenarea banului public.Dar inaite de a recunoaste ca acesta este subiectul comentariului noi romani ne atacam uni pe alti parca subectul ar fi fost gramatica limbii romane. In stilul acesta tipic romanesc nu vom progresa nicodata ne vom invirti in jurul cozi.Mai era putin si eram acuzat de drenarea banului public in timp ce adevaratii vinovati is rid in pumni de prostia noastra.

de voicu la 31 iulie 2017 - 17:34

mosule nu mai baga strambe intre romani ca stim ca esti vopsit nu protestatar! lasa vrajala cu banul public si invata sa scrii corect romaneste. lasa romanismul romanilor si ocupa-te de separatii tai care vor Ardealul desprins de Romania.

de marcu la 31 iulie 2017 - 17:53

al cui e terenul oare????
ce ascunde iarasi de noi primaria????

de Protestatarul din umbra la 31 iulie 2017 - 18:41

Multumesc marcu ai pus puctul pe i”.

de unio la 5 august 2017 - 14:45

@PU 31 iulie 16:51
Dar in stilul acesta tipic romanesc cu gramatica deficitara, vom progresa altcandva decat „nicodata”? Punem „puctul” pe „i” sau batem „cinpii” ca sa nu fim luati in seama?

de unio la 5 august 2017 - 14:51

@PU
Mesajul meu consta in rugamintea de a nu va considera gramatica deficitara drept virtute. Atat. In rest, spuneti ce, cum, cat doriti si despre ce doriti. Dar mai ingrijiti-va un pic si de gramatica, fiindca erorile repetate sunt deja extrem de suparatoare pentru mine. S-ar putea sa nu va mai citeasca decat cei ce inteleg „gramatica” dvs. Ceea ce cred ca ar fi nedorit chiar pentru ceea intentionati sa transmiteti.

de unio la 5 august 2017 - 14:53

@ PU eu sunt rabdator peste medie cu erorile gramaticale. Cititorii s-ar putea sa nu fie la fel.
erata : pentru ceea CE intentionati sa transmiteti

de Horia Mãries la 6 august 2017 - 03:44

„Al cui este de fapt terenul de la Somos?”

Rãspunsul corect este unul extrem de simplu: Dreptul de proprietate se dobândeşte prin înscriere în cartea funciară.

Nu existã notiunea de „proprietatea provizorie  a Primăriei Carei”, iar „sursele judiciare din administratie” consultate si citate în articol habar n-au pe ce lume trãiesc.

A avut cineva curiozitatea bolnãvicioasã sã verifice înscrierile din „extrasele de carte funciară 110312 cu nr. cadastral  110312, 110313 cu nr. cadastral 110313 si 110371  cu nr. cadastrral 110371”?

Dacã n-a fãcut-o încã nimeni pânã acum, pentru transarea „disputei”, ar fi bine totusi sã o facã.

Din ele, de la „B. Partea II (Foaie de proprietate)” rezultã cât se poate de clar cine este titularul DREPTULUI DE PROPRIETATE.

Sau e albã, sau e negrã.
În domeniul ãsta nu este loc nici de culori gri, nici de bâlbe si nici de drepturi de proprietate „provizorii”.

[Noul Cod Civil
Art. 554
Proprietatea publică
(1) Bunurile statului şi ale unităţilor administrativ-teritoriale care, prin natura lor sau prin declaraţia legii, sunt de uz sau de interes public formează obiectul proprietăţii publice, însă numai dacă au fost legal dobândite de către acestea.
(2) Dacă prin lege nu se prevede altfel, dispoziţiile aplicabile dreptului de proprietate privată se aplică şi dreptului de proprietate publică, însă numai în măsura în care sunt compatibile cu acesta din urmă.
Art. 555
Conţinutul dreptului de proprietate privată
(1) Proprietatea privată este dreptul titularului de a poseda, folosi şi dispune de un bun în mod exclusiv, absolut şi perpetuu, în limitele stabilite de lege.
Art. 557
Dobândirea dreptului de proprietate
4) Cu excepţia cazurilor anume prevăzute de lege, în cazul bunurilor imobile dreptul de proprietate se dobândeşte prin înscriere în cartea funciară, cu respectarea dispoziţiilor prevăzute la art. 888.]

Lasati un comentariu