Satului Ianculeşti ce aparţine de Primăria Carei i se refuză dreptul la Cămin Cultural!

• publicat la: 7 iulie 2017
Satului Ianculeşti ce aparţine de Primăria Carei i se refuză dreptul la Cămin Cultural!

Dacă cineva poate crede că turnarea unui strat de asfalt peste drumuri prăfuite, fără canalizare şi apă potabilă în sat  ţine loc de sediu pentru desfăşurare de manifestări culturale, ei bine, se înşală.  Vă urmărim manipulările domnule primar şi observăm că trataţi în continuare cu dispreţ comunitatea de moţi în întregul ei. În  lumea civilizată asfaltarea drumurilor are loc după introducerea canalizării şi a apei curente şi are loc pe o fundaţie, temelie  amenajată în prealabil.

După apariţia în Buletin de Carei a materialului legat de demolarea şcolii din Ianculeşti şi de protejarea clădirilor vechi şi pline de igrasie din Carei , Primăria Carei a reacţionat  jalnic, penibil chiar,  fără să aducă dovezi  faţă de situaţia  dată.

http://www.buletindecarei.ro/2017/07/primaria-carei-demoleaza-scoala-din-ianculesti-si-refuza-reabilitarea-caminului-cultural.html

Nu a fost adusă nici o  motivare a faptului că materiale de la demolarea şcolii Ianculeşti au ajuns în locurile prezentate de Buletin de Carei şi nici despre faptul că  ţiglele vechi au fost duse la garajele primăriei pentru a fi folosite la capela mortuară pentru care nu s-a dorit proiect tehnic gratuit.

Primarul Kovacs se pozează în Ianculeşti cu consilierul delegat sătesc  care nu stă în Ianculeşti fără a face o singură referire la Căminul Cultural.   A fost cumva reabilitat în acte acest Cămin Cultural şi nu se mai poate accesa niciun proiect sau e doar  lipsă de interes?

Satul Ianculeşti aparţine de UAT Municipiul Carei şi este inclus în prima zonă de impozitare adică aici se plăteşte cel mai mare impozit pe terenul agricol.

Primăria nu a  dorit accesarea niciunui proiect pentru reabilitare Cămin Cultural. Satul Ianculeşti nu are denumite străzile , acestea sunt doar numerotate.

Buletin de Carei a semnalat de multe ori situaţia dezastruoasă de la Căminul  Cultural dar administraţia Kovacs-Keiser este interesată doar de lacul cu peşti de la Ianculeşti nu şi de nevoile culturale ale românilor din sat. Sume însemnate se alocă pentru lacul de la Ianculeşti, sunt plătite persoane ca adminstratori sau supraveghetori, a fost chiar construit un gard de sârmă ghimpată.

http://www.buletindecarei.ro/2016/05/pestii-consilierul-si-fotovoltaicele-in-republica-de-la-carei.html

Pentru nevoile culturale ale românilor din Ianculeşti, nimic.

„Taie-le rădăcinile, acoperă-le cerul, distruge-le tradițiile, dezbină-i,  fă-i să se rușineze de ceea ce sunt! Astfel, nu va trebui să lupți pentru a-i cuceri, pentru că, speriați de ceea ce vor fi devenit, te vor implora pe tine să vii și să-i salvezi de ei înșiși.”

Acest text, scris în urmă cu 2500 de ani de generalul chinez Sun Tzu în „Arta Războiului„,  reflectă cel mai bine intenţiile UAT Municipiul Carei când vine vorba de satul de moţi Ianculeşti.

În sat nu există un loc pentru nunţi, botezuri parastase, pomeni sau activităţi culturale.

Oaspeţii care ajung în sat se minunează de starea deplorabilă în care este lăsat un aşezământ de cultură al urmaşilor lui Avram Iancu declarat Erou Naţional.

http://www.buletindecarei.ro/2016/11/pictorul-aurel-tent-reactii-la-articolul-despre-starea-caminului-cultural-ianculesti.html

http://www.buletindecarei.ro/2016/11/ajunge-cu-bataia-de-joc-reabilitati-caminul-cultural-ianculesti-ce-apartine-de-uat-municipiul-carei.html

http://www.buletindecarei.ro/2016/10/depuneri-de-coroane-la-mormintele-eroilor-din-jurul-careiului.html

http://www.buletindecarei.ro/2015/10/academia-romana-si-astra-carei-au-depus-coroane-la-mormintele-eroilor.html

http://www.buletindecarei.ro/2014/10/academia-romana-prezenta-la-mormintele-eroilor-din-zona-careiului-cu-jerbe-de-flori.html

De 20 de ani acest Cămin Cultural al moţilor din Ianculeşti este neglijat de Primărie!

Buletin de Carei

Lasati un comentariu