Ambrozia, la liber în Carei

• publicat la: 22 august 2017
Ambrozia, la liber în Carei

Cunoaşteţi buruiana  numită Ambrozie? Ştiaţi că  este cauza tot mai multor alergii?  Planta extrem de periculoasă şi poate provoca astm, eczeme şi dermatite, mai ales de la începutul lunii august şi până la sfârşitul lunii septembrie.

Ambrozia invadează în special terenurile lăsate în paragină şi agreează clima caldă şi ploile de vară  aşa că în ultimii ani s-a dezvoltat extrem de mult în ţara noastră.

Planta se găseşte din abundenţă în Carei, mai ales în zona dintre strada Pomilor şi fosta piaţă de animale. Pe terenul aflat…provizoriu în proprietatea Primăriei Carei  convieţuiesc împreună gunoaie şi  tufe de ambrozie.

 

O altă adresă de evitat pentru cei alegici este curtea casei de pe strada Mihail Kogălniceanu  unde tufele de ambrozie coexistă alături de gunoaie şi cârduri de şobolani.

Autorităţile locale sunt depăşite de situaţie aşa că Agenţia de Protecţia Mediului  Satu Mare  ar putea interveni.

 

Buletin de Carei

comentarii

de Cititor la 22 august 2017 - 17:00

Legislatie pentru combaterea ambroziei nu exista. Agentia nu are nicio treaba. Poate vine Dna Bekessy sa coseasca gozul..
Vai vai.

de dada la 22 august 2017 - 18:40

asa este.nu exista nici o hotarare de guvern,protrctia mediului nu poate face nimic,dar consiluil local poate aduce hotarari si amenzi.am vorbit cu cineva de la protectia mediului,dar la carei nimeni din primarie plus consilieri nu are treaba cu alergia la ambrozie !!!

de Buletin de Carei la 22 august 2017 - 19:03

Exista o hotarare a Consiliului Local Carei urmare a initiativei consilierului Racolta dar care nu este pusa in practica.

de dada la 23 august 2017 - 20:08

dar de ce nu se urmareste punerea ei in practica.daca tot s-a votat.atat a fost interesu pt carei al consilierului RACOLTA ???

Lasati un comentariu