Rezultate ale elevilor la Concursurile de referate și comunicări științifice la istorie și geografie – etapa națională 2017

• publicat la: 8 august 2017
Rezultate ale elevilor la Concursurile de referate și comunicări științifice la istorie și geografie – etapa națională 2017

In perioada 24 – 27 iulie 2017 s-a desfășurat la Focșani etapa națională a Concursului de referate și comunicări științifice ale elevilor din ciclul liceal la istorie, cu  rezultate deosebite obținute de cele două eleve care au reprezentat județul Satu Mare: Karina Necșe de la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, clasa a XII–a  (secțiunea Istoria Românilor) și Andreea Stanciu de la Colegiul Național „Doamna Stanca”, clasa a XI-a (secțiunea Istoria Universală).

Karina Necșe a participat la concurs cu  lucrarea „Antagonism și virtute. Aspecte din activitatea tinerilor în Primul Război Mondial” obținând Premiul al II-lea, profesor coordonator Nicoleta Cherecheș.  Karina Necșe va fi, începând din toamna acestui an, studentă a Facultății de Istorie și Filosofie din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca.

Eleva Andreea Stanciu de la Colegiul Național „Doamna Stanca” a prezentat lucrarea „Castele de tip fortăreață din Evul Mediu francez”, obținând Premiu Special. Comunicarea științifică de istorie universală a fost coordonată de către doamna profesor Gabriela Silaghi. Eleva a avut rezultate deosebite și în anul școlar precedent, fiind pasionată de studiul istoriei. 

 Tot în luna iulie 2017 s-a desfășurat la  Târgu Secuiesc  etapa națională a Concursului de referate și comunicări științifice ale elevilor din ciclul liceal la geografie. Judeţul Satu Mare a fost reprezentat de către eleva Mălina Latiş, clasa a IX-a  la Liceul Teoretic Carei, care a obţinut  Premiu Special. Lucrarea “Creşterea calităţii infrastructurii și atractivităţii imaginii urbane a orașului Carei prin revitalizarea ecologică a zonei degradate Șomoș” a fost prezentată la secţiunea Geografia Mediului,  profesor coordonator fiind Gabriela Menţiu.

Lasati un comentariu