11 solicitări gestionate de ISU Satu Mare pe parcursul a 24 de ore. Fără victime

• publicat la: 18 septembrie 2017
11 solicitări gestionate de ISU Satu Mare pe parcursul a 24 de ore. Fără victime

În ultimele 24 de ore, pompierii din cadrul I.S.U. ,,SOMEŞ” Satu Mare au intervenit  în 8 situaţii de urgenţă generate de vânt puternic şi pentru limitarea şi stingerea a trei incendii. Urgenţele au fost anunţate la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, fiind semnalate în localitatăţile Satu Mare, Tătărăști, Blaja, Tăşnad și Viile Satu Mare.

 Autoturism incendiat în benzinărie

Duminică, 17.09. a.c., la ora 14:32, I.S.U. ”Someș” Satu Mare a fost solicitat să intervină la un incendiu la un autoturism aflat în parcarea unei benzinării de pe Drumul Careiului din municipiul Satu Mare.
La fața locului s-au deplasat de urgentă doua echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță aparținand Serviciului de Ambulanță Județean. Forțele de intervenție au reușit localizarea și stingerea rapidă a incendiului, astfel ca au fost afectate doar autoturismul de la care a pornit incendiul (ars în totalitate) și o altă mașină, care a ars în proporție de 10%.
Intervenția promptă a salvatorilor a împiedicat propagarea incendiului la pompele de combustibil și la mașinile aflate în parcare. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.
Cauza probabilă a producerii incendiului: scurtcircuit electric la un conductor electric defect din componenţa bordului.

 

Incendiu la o casă din Tătărăști

Duminică,17.09. a.c.,  salvatorii Detaşamentului de Pompieri Satu Mare au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă pentru lichidarea unui incendiu produs în urma unei exploziei  unei butelii cu gaz, la o casă situată pe raza localităţii Tătărăști, evenimentul fiind anunţat la ora 16:33.

La sosirea echipajelor de intervenţie,  flăcările se manifestau violent la una din încăperile imobilului, existând pericolul extinderii acestora la întreaga casă de locuit. Incendiul a fost stins în limitele găsite, nefiind înregistrate victime.

În urma evenimentului au ars mobilierul (parţial) şi materialele combustibile din încăperea afectată.

Cauza probabilă a producerii evenimentului: modul greșit de utilizare a buteliei.

 Incendiu la o casă din Viile Satu Mare

În cursul dimineţii de astăzi, 18.09. a.c,  la ora 07:28, I.S.U. ,,SOMEŞ” Satu Mare a fost anunţat despre izbucnirea unui incendiu la o casă de vacanţă (tipul construcţiei: parter + etaj) din localitatea Viile Satu Mare.

La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare, care au  intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă.

Ajunşi la locul intervenţiei, pompierii au constatat că ardeau două anexe, o cameră situată la etajul superior şi acoperişul casei, existând pericolul propagării incendiului la întregul imobil. După mai bine de trei ore de luptă cu flăcările, salvatorii au reuşit să lichideze incendiul,  salvând în felul acesta celelalte încăperi.

Din fericire, nu au fost victime, însă au ars şi s-au degradat: două anexe, parţial etajul superior şi acoperişul imobilului.

Cauza probabilă a incendiului: cablu, conductor electric defect ori neizolat corespunzător al unei prize din componenţa uneia dintre anexe.

 Vânt şi vijelie în judeţ

În data de 17.09. a.c., pe parcursul a aproximativ trei ore, în intervalul orar 17:28 – 20:55, de manifestare a codurilor galben și portocaliu de vânt puternic, pe raza judeţului nostru, în localităţile: Satu Mare, Blaja şi Tăşnad, echipajele de pompieri au acționat pentru înlăturarea efectelor negative produse de vijelie.

Inspectoratul pentru Situații de Ugență ”Someș” al județului Satu Mare au fost solicitat să intervină în  8 situații de urgență. Astfel, a fost necesară intervenţia echipajelor de descarcerare pentru înlăturarea unui stâlp de telecomunicaţii în localitatea Blaja şi a 6 copaci căzuţi pe carosabil şi pe două autoturisme pe raza municipiului Satu Mare. Totodată, în localitatea Tăşnad a fost necesară intervenția forțelor profesioniste, care  au intervenit cu ajutorul accesoriilor din dotare și cu autospeciala de lucru la înălțime pentru înlăturarea elementelor de tablă desprise de pe acoperișul unități de învățământ de pe raza orașului Tășnad.

Deplasarea autospecialelor la solicitări s-a realizat în cel mai scurt timp posibil, iar pe parcursul evenimentelor s-a menținut un contact permanent cu autoritățile locale pentru a fi cunoscută situația din teren.

Din fericire nu au fost înregistrate victime.

https://www.facebook.com/ISU-SATU-MARE-418027175200574/

Lasati un comentariu