Adăpost comun la Carei pentru femei, bărbaţi, copii, femei gravide…

• publicat la: 12 septembrie 2017
Adăpost comun la Carei pentru femei, bărbaţi, copii, femei gravide…

In curtea Bibliotecii Municipale din Carei fostul garaj a fost  transformat în adăpost de noapte de către Primărie prin Direcţia de asistenţă socială.  Aici  sunt repartizaţi  împreună femei, bărbaţi , copii si femei gravide . Camerele nu au apă curentă , sunt camere comune pentru toţi. În curte au grupuri sociale fără apă curentă .  Gunoiul menajer încă aşteaptă să fie ridicat…

Familia  tânără care aşteaptă naşterea unui copil a depus o cerere la Primăria Carei pentru locuinţă dar nu a primit  nici răspuns negativ nici pozitiv.

Cererile  au număr de înregistrare la Registratura Primăriei dar degeaba.  In Republica de la Carei  este permisă ignorarea  acordării unui răspuns în termen de 30 de zile.

Ce pretenţii să aibă o familie  săracă, fără adăpost , la un răspuns la cererea depusă la Registratura Primăriei dacă UAT Municipiul Carei nu răspunde nici la cererile depuse de Asociatii Culturale care nu fac parte din grupul de simpatizanţi ai conducerii oraşului ?

Potrivit unei adrese de la ISU Somes, acest adăpost nu are avizele necesare  pentru funcţionarea sobelor de încălzit mai mult decât periculoase. Nu putem crede că adăpostul are vreun aviz de funcţionare de la Direcţia de Sănătate Publică.

In anul 2017, în spatele Teatrului Municipal cu care ne mândrim, locuiesc  în camere comune bătrâni bolnavi cu familii cu copii  sau cu familii ce aşteaptă copii. Familiile au afirmat că au fost repartizate aici acum câteva luni de către Monica Radu , şef birou asistenţă socială.

Când aţi fost ultima dată în vizită aici domnule primar Kovacs? Aţi văzut  ce condiţii de igienă zilnică au?

acesta e robinetul de apa…

aici  e grupul social pentru  nevoile fiziologice…

Nici acesti oropsiţi nu au niciun imobil în proprietate şi nici nu îşi pot cumpăra maşină din fondurile Fundatiei pentru promovarea turismului local. Pentru ei nu se găseşte o locuinţă socială  ca cele în care aţi repartizat angajaţi din Primăria Carei?

 

Buletin de Carei

comentarii

de nina la 13 septembrie 2017 - 22:20

de locul asta parca loios raspunde..cum e turcu si pistolu

Lasati un comentariu